Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

5 Aprilie 2020
Vizualizari: 2540
Comentează add

Irene Brumărescu face parte din cei 10.000 de medici şi asistenţi români care îşi pun viața în pericol pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

EXCLUSIV Un medic român din Palermo povesteşte experiențele sale EXCLUSIV Un medic român din Palermo povesteşte experiențele sale - Conține audio

luminita-voinea

În spitalele din Italia muncesc peste 10.000 de medici şi asistenţi români şi, alături de cadrele medicale italiene, se implică direct în tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19.

Trebuie să respectaţi regulile şi să staţi acasă - sunt sfaturile unui doctor român stabilit în Italia, Irene Brumărescu.

Medicul este de 30 de ani în Italia, specializat în reanimare şi terapia durerii, la Spitalul de Urgenţă din Palermo şi, alături de colegii italieni, îşi pune zi de zi viaţa în pericol.

Corespondență din Italia - Elena Postelnicu, corespondent RRA

În Italia, peste 10.000 de cadre medicale, asistenţi şi operatori sanitari s-au infectat cu Covid-19, iar peste 70 de doctori au murit, încercând să salveze şi să îngrijească pacienţii din spitale.

În Italia există şi peste 10.000 de medici şi asistenţi români care îşi pun în pericol viaţa pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

Aşa este şi medicul român, specializat în reanimare şi terapia durerii, Irene Brumărescu de la Spitalul de Urgenţă din Palermo, Sicilia.

Irene Brumărescu: Au murit atât de multe cadre medicale, este foarte greu să vă spun la ora actuală. Probabil pentru că într-adevăr, în anumite momente ale pandemiei, nu s-au primit adecvate mijloace de protecţie, dispozitive de protecţie individuală. Această problemă s-a prezentat în Italia, dar s-a prezentat în toată lumea. Toate ţările comunităţii europene au înfruntat această problemă. S-au primit multe ajutorare, sau ne-am schimbat între noi, cât de cât, ajutoarele. Noi am primit ajutoare şi din China. Probabil că acesta poate fi unul dintre motive. Un alt motiv poate fi şi acela că mulţi dintre pacienţi nu au declarat exact simptomele. Deci, nu s-a putut face o adecvată selecţionare a pacienţilor, la începutul pandemiei. Nu ştiam, nu cunoşteam acest inamic invizibil, nu eram pregătiţi.

Realizator: Urmăriţi ce se întâmplă în România, referitor la acest virus? Ce îi sfătuiţi pe cetăţeni?

Irene Brumărescu: Da, sigur, am urmărit ceea ce se întâmplă în România, referitor la acest virus. Sfatul pe care l-aş da, ca medic român în străinătate care trec, la ora actuală, prin această tragedie, sfatul pe care l-aş da poporului român este foarte simplu: trebuie respectate regulile, în momentul de faţă, izolarea la domiciliul este cea mai importantă. Îmi vine în minte ceea ce a scris o scriitoare italiană renumită aici, Francesca Melandri, care din izolarea la domiciliul dânsei a publicat o foarte emoţionantă scrisoare din viitor, în publicaţia britanică The Guardian. Francesca Melandri spunea: "Vă scriu din Italia, ceea ce înseamnă că vă scriu din viitorul vostru. Ne găsim acolo unde vă veţi afla voi, în câteva zile. Graficele epidemiei ne arată că ne aflăm într-un dans paralel. Suntem doar cu câţiva paşi înaintea voastră, pe cărarea timpului, aşa cum Wuhan a fost înaintea noastră, cu câteva săptămâni". Deci atenţie, atenţie mărită! Cu siguranţă, va trece această pandemie, dar avem nevoie de răbdare, de timp şi de atenţie.

Audio:  Emisiunea: "Românii de pretutindeni" din data de 4 aprilie 2020.  Realizator: Amalia Bojescu


Etichete Exclusiv radiomedici românidiasporaPalermoItaliacoronavirusCOVID-19Irene Brumărescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live