Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 2184
Comentează add

"Spania va deschide frontierele pentru turiști numai când va fi capabilă să ofere garanția siguranței după epidemie", spune ptr. RRA, ministrul de externe, Arancha González Laya.

Exclusiv RRA: Spania amână deschiderea frontierelor pentru turiști

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Ministrul de Externe, Arancha González Laya.  FOTO: lamoncloa.gob.es

Spania raportează astăzi 325 de persoane decedate și 2100 de noi contaminați.

De la începutul pandemiei până atăzi,  212.917 persoane au fost infectate (testate cu PCR) și 24275 persoane au decedat.

Spania va deschide frontierele pentru turiști numai când va fi capabilă să ofere garanția siguranței după epidemia de Covid19, a declarat, pentru Radio România ministrul de Externe, Arancha González Laya.

Planul de revenire la normalitate în Spania exclude deschiderea frontierelor si interzice deplasarile intre provincii, inclusiv pentru cetatenii care au case la tara in provincia vecina.

Din planul de revenire treptata la activitatea cotidiana, Spania a exclus datele precise pentru a evita sa creeze asteptari. Nu prevede deschiderea frontierelor pentru turisti, iar hotelurile vor incepe sa functioneze probabil la jumatatea lunii mai, dar cu o capacitate de numai 30 la suta, fara acces la zonele comune.

Deplasarile intre provincii continua sa fie interzise, inclusv pentru cei care au case la tara, pentru a evita propagarea virusului. Nici cetatenii straini care au case de vacanta la plaja in Spania nu pot calatori deocamdata.

Ministrul de Externe, Arancha González Laya, a declarat pentru Radio Romania ca spre deosebire de alte tari care anunta ca sunt pregatite sa primeasca turisti, Spania doreste sa se asigure intai ca ofera toate conditiile:

Ministrul de Externe, Arancha González Laya - "Spania este o tara care primeste turistii cu caldura, dar vrea sa faca asta in cele mai bune conditii de siguranta. De aceea, Spania se va deschide treptat pentru turism, cand va avea capacitatea de a garanta aceste conditii. Lucram acum la acest aspect, vrem sa facem asta impreuna cu partenerii nostri din Uniunea Europeana si cand va fi posibil, vom primi turistii cu bratele deschise, asa cum e traditia spaniolă."

Guvernul de la Madrid a preferat sa se inspire, atat in masurile de izolare, foarte stricte, cat si in in planul de revenire, din experienta statelor asiatice, nu a tarilor europene.

Desi turismul este unul din cele mai importante domenii ale economiei spaniole, reprezentand aproape 14 procente din Produsul Intern brut, Spania, cu cele mai multe cazuri de persoane infectate, va amana deplasarile si deschiderea frontierelor pentru a evita atat importarea cazurlor de infectati, cat si transmiterea locala a virusului.

(RS)


Etichete exclusiv radiospaniacoronavirusfrontiereturisti(RS)exclusivrra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live