Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

25 Ianuarie 2022
Vizualizari: 2239
Comentează add

Ruslan Stefanciuk a declarat, in exclusivitate pentru RRA,, că Ucraina este pregătită de orice, dar că face eforturi împreună cu partenerii pentru a evita războiul.

EXCLUSIV RRA: Declarație a preşedintelui Parlamentului de la Kiev

carmen-gavrila

Preşedintele Parlamentului Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. Foto: facebook.com/ruslan.stefanchuk

Preşedintele Parlamentului de la Kiev speră să nu se ajungă la un nou război mondial din cauza conflictului cu Rusia.

Ruslan Stefanciuk a declarat, in exclusivitate pentru RRA,, că Ucraina este pregătită de orice, dar că face eforturi împreună cu partenerii pentru a evita războiul.

Ruslan Stefanciuk: Dacă vom avem sau nu război depinde în primul rând de Rusia, dar eu cred că Ucraina și partenerii noștri străini cu toții facem tot ce se poate pentru ca Rusia să nu aleagă opțiunea războiului.
 
Reporter: Este Ucraina pregătită pentru război dacă Rusia invadează?
 
Ruslan Stefanciuk: Ucraina e pregătită pentru orice fel de evoluţie, dar sperăm ca unii oameni să aibă suficientă înțelepciune să nu pornească al treilea război mondial.
 
Reporter: Există discuții despre o posibilă acordarea unui statut special, de exemplu, Donbasului, dar asta ar însemna ca Ucraina să nu poată intra în NATO niciodată?
 
Ruslan Stefanciuk: Când vorbim despre Donbas, dar să nu uităm de Crimeea, care și ea e parte din Ucraina, ei bine țara noastră nu renunță la principiile de bază ale dreptului internațional, adică integritatea teritorială și inviolabilitatea granițelor. Consider că noi am primit garanții de la întreaga lume, în special prin Memorandumul de la Budapesta, când am renunțat la armele noastre nucleare în schimbul garantării păcii pentru Ucraina.
 
Statele Unite au anunțat că 8.500 de soldați americani sunt gata să participe la forța NATO de intervenție rapidă pentru apărarea Europei de Est în cazul unei invazii rusești în Ucraina.
 
Aliații au mobilizat 40.000 de militari în fața celor 100.000 de militari ruși masați la granița cu Ucraina.

Etichete exclusiv radioUcrainaRusiapreşedintele Parlamentului UcraineiRuslan Stefanciuk(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live