Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

8 Iulie 2013
Vizualizari: 1824
Comentează add

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, afirmă că prin această măsură ar fi diminuată presiunea asupra cadrelor didactice.

Examenul de admitere la facultate "ar trebui reintrodus"

florin-matei

Foto Arhivă.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, susţine că trebuie reintroduse examenele pentru admiterea la facultate.

El motivează că astfel ar scădea presiunea asupra cadrelor didactice.

"Este obligatorie reintroducerea examenelor de admitere la facultate - deci este un lucru mai mult decât important - şi examen de admitere la liceu; bineînţeles, examen organizat de acele unităţi şcolare care doresc să-şi facă o astfel de selecţie.

"Şi atunci automat ar scădea presiunea care se exercită asupra cadelor didactice atunci când vorbim de examenul de evaluare la sfârşitul clasei a VIII-a sau examenul de bacalaureat", spune Marius Nistor.

Preşedintele Federaţiei Spiru Haret mai afirmă că este nevoie de o finanţare corespunzătoare, conform Legii educaţiei.

"La 6% din PIB pentru educaţie, 1% pentru cercetare, România este ţara care cheltuieşte cel mai puţin din PIB pentru salariile cadrelor didactice.

"Suntem pe ultimul loc, înaintea noastră sunt chiar vecinii din Bulgaria, or lucru acesta trebuie tratat cu toată seriozitatea şi rezolvat cu toată seriozitatea şi rezolvat în regim de urgenţă. Altfel nu putem avea tineri foarte bine pregătiţi care să-şi dorească să formeze o carieră didactică", spune Marius Nistor.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" a solicitat, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, "adoptarea de urgenţă a unor măsuri coerente, necesare şi suficiente, bazate pe o analiză reală şi corectă a problemelor din învăţământul preuniversitar, care să conducă la modificări de substanţă în funcţionarea acestui sistem".

Sindicaliştii critică practicile de fraudare şi consideră că este normal ca, în cazul în care există dovada acestora, instituţiile abilitate trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile.


Etichete examenadmiterefacultatebacalaureatMarius NistorSpiru Haret

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live