Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Martie 2021
Vizualizari: 398
Comentează add

Fosta şefă a diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, a devenit cunoscută pe plan internaţional după ce, în mandatul său, l-a avut ca invitat la nuntă pe Vladimir Putin.

Ex-ministrul de Externe al Austriei e numită de Rusia în conducerea ROSNEFT

sergiu-stet

 Platforma petrolieră a companiei Rosneft      Foto: www.rosneft.com/press/gallery.

Fosta şefă a diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, a fost nominalizată de Guvernul rus pentru un loc în conducerea companiei energetice "Rosneft" - scrie Ukrainska Pravda. Kneissl a devenit cunoscută pe plan internaţional după ce, în mandatul său, l-a avut ca invitat la nuntă pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.
 
Cotidianul Evropeiska Pravda amintește că, în timpul evenimentului, cei doi au dansat împreună, iar scena respectivă a generat critici legate de relația prea strânsă dintre Rusia şi Austria în contextul anexării ilegale a peninsulei ucrainene Crimeea.
 
Karin Kneissl a ocupat funcția de ministru de externe al Austriei în guvernul lui Sebastian Kurz (2017-2019), reprezentând formațiunea de extrema-dreaptă FPÖ.
 
Aceasta a părăsit Ministerul de Externe după căderea primului guvern Kurz, în urma unui scandal de corupţie la nivelul coaliţiei. După ce a părăsit ministerul, Kneissl a început să scrie editoriale pentru postul de propagandă al Kremlinului "Russia Today" 
 

Etichete Sebastian KurzVladimir PutinCrimeeaRosneftKarin Kneissl,Russia Today

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live