Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2017
Vizualizari: 1014
Comentează add

Reuven Rivlin, le-a urat aseară, evreilor din întreaga lume un "An Nou" Bun, şi a vorbit cu mândrie despre generozitatea comunităţii evreieşti în faţa provocărilor dificile.

Evreii din întreaga lume sărbătoresc Anul Nou

radiojurnal

 

Cu ocazia  Anului Nou Evreiesc, preşedintele statului Israel, Reuven Rivlin, le-a urat aseară, evreilor din întreaga lume un an nou bun, de la Ierusalim. 

Preşedintele statului, Reuven Rivlin, s-a adresat şi corpului diplomatic, şi a menţionat că Israelul este o putere economică şi ştiinţifică globală.

Reuven Rivlin, a amintit de ţările care au climă secetoasă şi au reuşit să stăpânească problema apei cu tehnologie israeliană.  

Dragoş Ciocârlan: "Preşedintele Rivlin a spus că este esenţială cooperarea internaţională. În anul care a trecut, Israelul şi-a consolidat legăturile diplomatice şi comerciale cu ţări din întreaga lume - din Asia, Africa, America de Sud, Europa şi Australia. Acordurile de liber schimb vor favoriza prosperitatea.  Rivlin a vorbit şi despre situaţia din regiune. Iranul vrea să recâştige legitimitatea pe plan internaţional, dar conducerea de la Teheran continuă să cheme la distrugerea Israelului.

Corespondentul nostru Dragoş Ciocârlan mai transmite că preşedintele Reuven Rivlin a vorbit cu mândrie despre generozitatea comunităţii evreieşti în faţa provocărilor dificile, pe plan mondial, situaţii în care "evrei şi neevrei" sunt împreună pentru a-i ajuta pe cei afectaţi.

Reuven Rivlin:" Am văzut adevărata forţă a naturii: dezastrele cu victime omeneşti."

Preşedintele Israelului s-a adresat printr-un mesaj video, evreilor din întreaga lume.

Şi la Templul Coral din Capitală s-a desfăşurat o ceremonie specială, la care au vorbit preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti, Paul Schwartz, şi preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer.


Etichete Reuven RivlinEvreiîntreaga lumesărbătoareAnul Nou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live