Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

11 Ianuarie 2015
Vizualizari: 937
Comentează add

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut un apel către toţi evreii care se simt ameninţaţi în Europa să revină acasă, unde sunt aşteptaţi "cu căldură şi cu braţele deschise".

Evreii din Europa, primiţi "cu braţele deschise" acasă

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu. Foto: captură youtube.com.

Evreii din Europa care vor să emigreze sunt bineveniţi în Israel, care este statul lor, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Într-o înregistrare publicată azi-noapte, ca reacţie la atacurile teroriste de la Paris, Netanyahu a atras, totodată, atenţia asupra antisemitismului din Europa.

"Am vorbit la telefon cu Selin, care a fost ostatic în magazinul din inima Parisului. Mi-a vorbit despre cruzimea inimaginabilă a teroristului şi despre eroismul tânărului evreu care a vrut să se apare. A fost împuşcat de către terorist şi a murit 45 de minute mai tarziu. Spun pentru Selin, pentru toţi evreii francezi precum şi tuturor evreilor europeni: Statul Israel nu este doar locul în care te întorci pentru rugăciune, statul Israel este casa voastră.

"În această săptămână, o echipă interministerială specială va fi convocată pentru a creştete emigraţia din Franţa şi din alte state europene antisemite. Toţi evreii care vor să emigraze în Israel sunt aşteptaţi cu căldură şi cu braţele deschise. Vom ajuta integrarea lor în Israel care este de asemenea statul lor", a transmis prim-ministrul israelian.

Sâmbătă, în cadrul unei reunini speciale cu ministrul de externe şi şeful Mossadului, Benjamin Netanyahu a dat dispoziţii ca autorităţilor franceze să le fie acordată orice asistenţă posibilă.

Totodată, el a cerut să fie actualizate consemnele de securitate la amabasadele israeliene şi la instituţiile evreieşti. 


Etichete IsraelIerusalimBenjamin NetanyahuapelevreiEuropaantisemitismameninţareacasă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live