Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti (R) Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, Washington

12 Octombrie 2018
Vizualizari: 212
Comentează add

Dolarul american a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămâni, pe fondul scăderilor masive ale acţiunilor de la Bursa de pe Wall Street, din ultimele două zile.

Evoluțiile bursei de pe Wall Street

doina-saiciuc-washington

Dolarul american a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămâni, pe fondul scăderilor masive ale acţiunilor de la Bursa de pe Wall Street, din ultimele două zile.

Evoluţiile americane au provocat apoi o undă de şoc la nivelul pieţelor financiare din întreaga lume, inclusiv în România.

Totul a plecat de la creşterea bruscă a ratelor dobânzilor în Statele Unite, de către Banca Centrală americană şi de la declaraţiile critice legate de această măsură, făcute de preşedintele Donald Trump.

Bursa de pe Wall Street a căzut drastic ieri, a doua zi consecutiv, cu indicele Dow Jones, prăbuşindu-se cu 545,91 de puncte, adică 2,1 procente, după ce miercuri a căzut cu 832 de puncte.

Cu preşedintele Trump continuând să critice Rezerva federală acuzând Banca Centrală că a afectat progresul pieţei prin creşterea dobânzilor pe termen scurt, investitorii încearcă să răspundă întrebării dacă dobânzile în creştere ar putea încetini economia SUA şi afecta dinamica bună de un an de zile a pieţei bursiere.

Ultimele două ore ale bursei de pe Wall Street au reflectat evaluările contrastante ale investitorilor în ce priveşte perspectivele pieţei bursiere.

La un moment dat, indicele Dow s-a prăbuşit cu 700 de puncte, a recuperat în creştere pentru un timp, înainte de a cădea din nou în minutele de dinaintea închiderii Bursei.

Taurii şi urşii se scufundă astăzi - a arătat plastic investitorul şef al City National Bank. atunci când un indice cade cu 10% sau mai mult faţă de cel mai înalt nivel al său, mişcarea este calificată de Wall Street drept o corecţie.

Dow şi Standard&Poor's 500 au căzut cu 6,6 procente, respectiv 6,9 faţă de cele mai înalte niveluri ale lor.

Consilierul economic al preşedintelui Larry Kudlow, a spus: "Dacă ai o economie puternică, aceasta conferă încredere Bursei, dar corecţiile vin şi pleacă".


Etichete Bursa de pe Wall Streetsuadolar american

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live