Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

1 Noiembrie 2009
Vizualizari: 2634
Comentează add

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate doar 13 cazuri noi de infectare cu virusul AH1N1.

Evoluţia virusului AH1N1 în România

mihaela-buculei-suceava

Secretarul de stat, Adrian Streinu Cercel a declarat pentru Radio România Actualităţi că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate la noi în ţară doar 13 cazuri noi de infectare cu virusul AH1N1.

El susţine că în România complexul epidemiologic este diferit faţă de cel din Ucraina, de exemplu, unde instituţiile publice vor fi închise, iar reuniunile cu public numeros interzise timp de 3 săptămâni.

Autorităţile din Suceava sunt totuşi în alertă maximă după ce virusul AH1N1 s-a răspândit rapid la graniţele judeţului, respectiv în Iaşi şi în ţara vecină, Ucraina.

Comitetul pentru Situatii de Urgenţă a făcut apel la populaţie să evite zonele aglomerate, dispunând în acelaşi timp şi o serie de măsuri împotriva îmbolnăvirii sucevenilor cu noul virus gripal AH1N1.

În spitalele din judeţ au fost organizate atât pe lângă secţiile de boli infecţioase compartimente de boli respiratorii acute în care trebuie să se prezinte persoane care manifestă simptome de gripă pentru a fi consultate şi diagnosticate.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, birourile vamale de frontieră Siret şi Dorneni, precum şi medicii veterinari din punctele de frontieră folosesc măşti de protecţie şi mănuşi de unică folosinţă.

La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din judeţul Suceava s-au constituit comisii ce analizează zilnic starea de sănătate a elevilor şi a cadrelor didactice pentru a lua măsuri atunci când se impune acest lucru.
 


Etichete gripaah1n1virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live