Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Iunie 2019
Vizualizari: 381
Comentează add

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat luni un decret privind înfiinţarea noului Consiliului Suprem de Securitate al ţării.

Evoluţia politică din Republica Moldova

florin-lepadatu

 Foto: radiochisinau.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat luni un decret privind înfiinţarea noului Consiliului Suprem de Securitate al ţării, cu o componenţă care o reflectă pe cea a cabinetului Maia Sandu - învestit de Parlament, dar invalidat de Curtea Constituţională.

Noul Consiliu se va întruni marţi, în timp ce prima şedinţă a Guvernului Sandu a avut loc luni.

Amintim că Partidul Democrat, al controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, consideră că guvernul legal este cel al lui Pavel Filip, care a convocat alegeri anticipate după ce a fost desemnat preşedinte interimar de Curtea Constituţională.

Reporter, Mariana Vasilache, Radio Chişinău: "Igor Dodon a anunţat, ieri, că a semnat decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova.

Din componenţa Consiliului vor face parte preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Maia Sandu, viceprim-ministrul ministrul de interne Andrei Năstase, viceprim-ministrul pentru reintegrare Vasile Şova, ministrul apărării Pavel Voicu şi ministrul justiţiei Stanislav Pavlovschi.

Tot ieri, Guvernul condus de Maia Sandu s-a întrunit în prima sa şedinţă.

Maia Sandu dă asigurări că Guvernul va reuşi să deblocheze finanţarea externă pentru Republica Moldova.

Guvernul Maiei Sandu l-a demis pe şeful Inspectoratului General de Poliţie.

Totodată, noua majoritate parlamentară, formată din Blocul pro european ACUM şi PSRM, a decis crearea unei comisii parlamentare de anchetă privind fraudele bancare în special jaful de proporţii din 2014.

Pe de altă parte, Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, cheamă la dialog Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM, iar unul din liderii ACUM, Andrei Năstase, a răspuns invitaţiei, declarând că aceste discuţii trebuie să se producă."


Etichete Republica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live