Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

25 Februarie 2021
Vizualizari: 141
Comentează add

Consiliul European se reunește joi și vineri în sistem de videoconferință, iar principala temă de dezbatere este evoluția pandemiei și măsurile de prevenție.

Evoluția pandemiei, principala temă a Consiliului European

carmen-gavrila

    Foto - arhivă

Consiliul European se reunește joi și vineri în sistem de videoconferință, iar principala temă de dezbatere este evoluția pandemiei și măsurile care trebuie luate pentru prevenirea răspândirii virusului.
 
Într-un document obținut de Radio România se arată că între recomandările care vor fi făcute la final va fi restricționarea în continuare a călătoriilor neesențiale, dar proporțional și fără discriminare și în așa fel încât circulația bunurilor și serviciilor pe piața unică să nu fie afectată.
 
Mai multe detalii din acest document ne dă Carmen Gavrilă.
 
Reporter: Documentul obținut de Radio România prevede accelerarea autorizării vaccinurilor, producția și distribuirea de doze în paralel cu creșterea monitorizării și detectării de mutații cât mai rapide astfel încât răspândirea lor să fie ținută sub control.
 
În acest punct este menționată recenta inițiativă numită "Incubatorul Hera" care va aduna la un loc inițiativele publice și private pentru a crește capacitatea de producere a vaccinurilor și adaptarea lor la noile tulpini.
 
În schița de concluzii statele membre se angajează să susțină eforturile Comisiei Europene de a avea cât mai rapid la dispoziție materiile prime necesare, acorduri între producători pentru lanțuri de aprovizionare și îmbunătățirea și crearea de noi facilități de producție a vaccinurilor. În plus, textul prevede ca furnizorii de vaccinuri să asigure livrări predictibile și să își respecte obligațiile contractuale cu Uniunea.
 
Liderii de state cer de la Comisia Europeană până în luna iunie un raport privind crearea de rezerve strategice, asigurarea unei producții adecvate de vaccinuri în Uniune, diversificarea și rezistența la vulnerabilități a lanțurilor globale de aprovizionare în domeniul medical.
 
Realizator: În textul documentului există și o scurtă referire la implementarea rapidă a planului de relansare economică a Uniunii. Recent, Comisia Europeană s-a arătat nemulțumită de ritmul lent în care este ratificat mecanismul de redresare și reziliență din parlamentele naționale.
 
(PH)
 

Etichete Consiliul europeanvaccinuripandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live