Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Februarie 2020
Vizualizari: 422
Comentează add

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că este mult prea devreme să prezică sfârşitul epidemiei cu Covid-19, după cum a fost numit oficial noul coronavirus provenit din China

Evoluţia noului coronavirus

florin-lepadatu

  Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că este mult prea devreme să prezică sfârşitul epidemiei cu Covid-19, după cum a fost numit oficial noul coronavirus provenit din China.

După două zile de discuţii între specialişti la sediul din Geneva, directorul OMS a spus că epidemia poate merge încă în orice direcţie.

El a adăugat că la nivel mondial există totuşi o viziune bună asupra virusului şi că în aproape toate cele 441 de cazuri din afara Chinei, cu doar opt excepţii, au fost stabilite sursele de transmitere.

25 de ţări au înregistrat pînă acum cazuri de contaminare, cu cele mai multe în Japonia, unde sunt incluşi şi pasagerii unui pachebot, aflat în carantină în portul Yokohama.

Miercuri a fost raportat şi un prim caz la Londra, ceea ce ridică la 9 numărul contaminaţilor din Marea Britanie şi potrivit corespondentului RRA, autorităţile medicale avertizează că situaţia s-ar putea agrava.

Dan Vasiliu relatează: "Până în prezent, în Marea Britanie au fost raportate nouă cazuri de infectare cu Covid 19, cel mai recent fiind îmtegistrat în Londra.

Este vorba despre o femeie de origine chineză, care locuieşte cu familia în capitala britanică.

Ea s-a reîntors smbătă din China şi a cerut intervenţia echipajelor de urgenţă în momentul în care a dezvoltat simptomele caracteristice coronavirusului.

După ce a fost testată, s-a reîntors la domiciliu, unde s-a autoizolat, dar până în acest moment nu se ştie cu exactitate dacă familia femeii a fost verificată de medici.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au cerut să fie identificate toate persoanele care au intrat în contact cu pacienta infectată, însă au avertizat că este posibil ca virusul să se fi răspândit deja.

Doctorul Paul Cosford, de la Public Health England, a declarat că se aşteaptă să apară din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăviri, considerând că persoanele care tranzitează aeroporturile sunt expuse unui risc mai mare de infectare.

Medicii estimează că punctul culminant al epidemiei va fi înregistrat în timpul verii şi fac demersurile necesare pentru a interveni cât mai eficient pe parcursul următoarelor luni."


Etichete londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live