Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 329
Comentează add

Interviu acordat de medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

Evoluția epidemiei, „comparabilă cu formarea unui bulgăre de zăpadă”

florin-lepadatu

Foto: MApN

Numărul de cazuri de COVID-19 va continua să crească atât timp cât regulile nu vor fi respectate, iar efectele înăspririi restricțiilor în București ar putea să se vadă peste aproximativ o săptămână, spune medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul "Matei Balș" din capitală.

El i-a explicat reporterului RRA Adriana Turea că până atunci, în capitală, unde populația este numeroasă, evoluția epidemiei este comparabilă cu formarea unui bulgăre de zăpadă, care se rostogoleşte și crește.

Adrian Marinescu: Oriunde în lume, oraşele de tip capitală şi oraşele cu mulţi oameni au riscul cel mai mare să apară focare, să fie interacţiune importantă între oameni, şi de aici lucrurile se întâmplă. Dacă faceţi o verificare, în toate capitalele din Europa în momentul ăsta se întâmplă la fel.

Reporter: La ce să ne aşteptăm în continuare? Astăzi, Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat şi primul caz confirmat de grupă.
Adrian Marinescu: Oricum, sezonul gripal vine mai târziu. Mă refer la sezonul gripal în adevăratul sens al cuvântului. Măsurile de prevenţie fiind comune, e clar că va fi totuşi redus, din fericire. Dacă ne şi vaccinăm şi vom rămâne cu pandemia de SARS-CoV-2, e /.../ că se întâmplă în capitală lucrurile astea şi cât timp nu sunt nişte măsuri restrictive sau nişte lucruri care să schimbe regulile jocului, ca de exemplu că măsurile preventive sunt respectate mai mult ca până acum, că de ele devin o rutină pentru noi toţi ş.a.m.d., dacă lucrurile astea nu se întâmplă, mai ales că vine şi sezonul rece, vom avea în continuare cazuri multe. Adică, nu există nişte argumente care să încetinească măcar rostogolirea bulgărelui. E adevărat că s-au luat nişte măsuri şi în ultimul timp şi poate că ele ar trebui în viitorul apropiat să-şi arate efectele într-o oarecare măsura Să sperăm că va fi aşa. Peste încă încă o săptămână o să se vadă efectul maxim.


Etichete pandemiebulgareevolutie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live