Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Februarie 2020
Vizualizari: 893
Comentează add

Vecinii Iranului, Turcia, Pakistanul, Afganistanul şi Armenia şi-au închis frontierele cu această ţară.

Evoluţia coronavirusului pe mapamond

florin-lepadatu

 

În legătură cu coronavirusul, în alertă au intrat şi alte ţări.

Vecinii Iranului, Turcia, Pakistanul, Afganistanul şi Armenia şi-au închis frontierele cu această ţară, după ce Teheranul a anunţat decesul a opt persoane.

Coreea de Sud, unde au murit şase oameni şi sunt confirmate 667 de îmbolnăviri, a declarat stare de urgenţă din cauza creşterii alarmate a numărului de infectări.

Detalii despre situaţia din China ne oferă Sorin Moţatu: "În China, ţara unde a izbucnit epidemia de pneumonie virală, în decembrie, au fost confirmate, până acum aproape 80.000 de cazuri şi 2.592 de decese, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 150 de decese.

Este cea mai gravă urgenţă sanitară din China din ultimii 70 de ani, după cum a declarat preşedintele ţării, Xi Jinping.

El a mai spus, la o întâlnire oficială a echipei de coordonare şi combatere a noului coronavirus, că ţara sa trebuie să înveţe din lacunele în combaterea epidemiei pentru a nu scăpa situaţia de sub control.

Xi Jinping a mai recunoscut că aceasta va avea un impact larg asupra economiei şi societăţii chineze, dar că, pe termen scurt, criza poate fi gestionată.

În ultimele săptămâni regimul comunist de la Beijing s-a confruntat cu numeroase critici, printre care întârzierea cu care s-a acţionat la apariţia primelor cazuri, în luna decembrie.

Epidemia ar putea periclita creşterea economică globală - a apreciat preşedinta Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Gheorghieva.

Ea a subliniat, la o întâlnire cu miniştrii de finanţe din G20 că ar fi prudent ca lumea să se pregătească pentru "scenarii adverse".

Potrivit FMI, închiderea multor fabrici şi restricţiile de călătorie din China vor avea un impact negativ asupra economiei chineze, dar şi asupra economiei mondiale."


Etichete viruscarantină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live