Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Februarie 2020
Vizualizari: 308
Comentează add

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a crescut luni la 1.770 de morţi în China continentală, potrivit cifrelor oficiale publicate.

Evoluţia coronavirusului în lume

florin-lepadatu

 

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a crescut luni la 1.770 de morţi în China continentală, potrivit cifrelor oficiale publicate, care confirmă o încetinire a ratei zilnice de decese, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că răspândirea coronavirusului rămâne ''imposibil de prevăzut', precizează France Presse.

Un înalt responsabil chinez a declarat că ţara este pe cale să controleze epidemia, unde cel puţin 70.500 de persoane au fost infectate.

''Putem deja constata efectul măsurilor de control şi de prevenire a epidemiei în diferite zone ale ţării'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez al Sănătăţii, Mi Feng.

În afara Chinei continentale, aproape 600 de cazuri de contaminare provocate de epidemia de coronavirus au fost confirmate în aproximativ 30 de ţări.

Principala sursă de infecţie din afara Chinei rămâne în continuare vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia, unde au fost confirmate 355 cazuri de infectare, dintre care 70 de cazuri noi, anunţate duminică.

Ţări precum Canada şi Statele Unite, dar şi din teritorii precum Hong Kong-ul, cele trei având împreună la bord circa 1.000 de pasageri, au decis să îşi evacueze rapid cetăţenii, blocaţi pe vasul de croazieră aflat în carantină de la data de 3 februarie, însă nu toate cele 3.711 de persoane aflate iniţial la bord au fost examinate pentru a se stabili dacă au fost infectate.

Americanii aflaţi în carantină au fost evacuaţi de pe pachebot luni dimineaţă.

Unii vor fi transportaţi la o bază militară din California, iar alţii în Texas. 


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live