Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Iunie 2022
Vizualizari: 146
Comentează add

Parlamentari, studenţi, elevi şi angajatori au avut o primă întâlnire în care au discutat despre eventuale modificări la Legea intershipului.

Eventuale modificări la Legea intershipului

florin-lepadatu

Foto: cdep.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Parlamentari, studenţi, elevi şi angajatori au avut o primă întâlnire în care au discutat despre eventuale modificări la legea intershipului.

Actul normativ, adoptat în 2019, prevede condiţiile în care companiile pot să angajeze temporar studenţi sau elevi peste 16 ani, cu scopul de a-i pregăti pentru o viitoare colaborare după absolvirea şcolii. Între timp, s-a dovedit că legea ar trebui îmbunătăţită.


Reporter: Alina Stănuţă: ”Discuțiile au vizat, printre altele, modificări legislative în zona remunerării acestei activități sau în ceea ce privește accesul oricărui elev sau student la aceste programe, indiferent din ce zonă a țării provin.


Președinta Comisiei pentru Drepturile Omului, senatoarea USR Anca Dragu: ”Am avut multe discuții cu antreprenorii, cu tinerii și au ridicat această problemă a legii internshipului, ce ar trebui să schimbăm, poate, în practică, cum am putea face ca firmele să fie mai interesate de aceste programe de internship și ce nevoi au studenții și elevii.”

Alex Alexandrescu, din partea Uniunii Studenților din România, enumeră câteva dintre problemele cu care s-au confruntat studenții în timpul acestor programe de internship.


Alex Alexandrescu: ”Este nevoie ca studenţii să poată să beneficieze de aceste programe pe tot teritoriul țării. Tot în ceea ce privește accesibilitatea, este și problema remunerării. În momentul de față, legislaţia prevede că un program full time de internship poate să fie remunerat cu o indemnizație de cel puțin 50% din salariul minim pe economie.”

Discuțiile vor continua în perioada următoare, pentru a se identifica cele mai bune prevederi pentru îmbunătățirea legii.”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live