Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Ianuarie 2019
Vizualizari: 549
Comentează add

Câteva mii de persoane au venit încă de la primele ore ale dimineţii în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a lua parte la manifestări.

Evenimentele dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

radiojurnal

   Iași. Foto. palatulculturii.ro 

Câteva mii de persoane au venit încă de la primele ore ale dimineţii în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a lua parte la manifestările care marchează împlinirea a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.
 
Sunt programate evenimente religioase, culturale, militare dar şi politice. Ne oferă detalii colegul nostru de la Radio România Iaşi, Constantin Mihai. Bună ziua! Te ascultăm.
 
Reporter: Peste trei mii de persoane au participat astăzi la Iaşi la evenimentele din Piaţa Unirii.
 
Din partea guvernului, la eveniment a fost prezent vicepremierul Viorel Ştefan, însoţit de doi miniştri, cel al muncii şi al sportului.
 
În cuvântul său, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan a făcut trimitere la jurământul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care în acel moment de la 1959 a subliniat faptul că indiferent de circumstanţe, interesele ţării trebuie să primeze.
 
Episcopul Diacezei Romano-Catolice de Iaşi, PS Petru Gherghel, a confirmat faptul că la începutul lunii mai, începutul lunii iunie, Papa Francisc I va vizita România şi o zi o va petrece la Iaşi.
 
În ordine cronologică, vicepremierul Viorel Ştefan a subliniat faptul că idealul de unitate este fundamental pentru viitorul naţiunii române.
 
După ora 16:00, manifestările continuă la Palatul Culturii şi la sediul Primăriei Iaşi. Pentru ora 18:00 este programată retragerea cu torţe pe traseul Muzeul Unirii - Piaţa Unirii - Mitropolia Moldovei - Palatul Culturii.
 

Etichete Ziua Unirii Principatelor RomâneIași

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live