Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Mai 2015
Vizualizari: 1763
Comentează add

Două evenimente speciale, dedicate Zilei de 10 Mai - sărbătoare a regalităţii, au fost organizate de Radio România.

Evenimente speciale de 10 Mai, organizate de Radio România

radiojurnal

Lansare regală la Radio România. Foto: Alexandru Dolea.

Două evenimente speciale, dedicate Zilei de 10 Mai - sărbătoare a regalităţii, au fost organizate ieri de Radio România.

Mai întâi a fost lansat albumul "10 mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice 1930 - 1944", publicat de Editura Casa Radio, în colaborare cu Muzeul Brăilei "Carol I".

Albumul, care conţine şi un CD, reprezintă o culegere de documente din colecţiile Societăţii Române de Radiodifuziune, reunite şi îngrijite de Serviciul Patrimoniul Cultural şi Arhive al postului nostru de radio.

Foto: Lansare regală la Radio România. Sursa: Alexandru Dolea.

Cu acest prilej, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a anunţat că în grila de toamnă a postului Radio România Actualităţi ar putea apărea o nouă emisiune dedicată Casei Regale, care va exploata bogata zestre a fonotecii noastre:

"Am făcut o promisiune acum câtva timp, vizavi de o emisiune despre Casa Regală a României, o vom lansa începând cu grila de toamnă pentru că, spre deosebire de alţii, aşa a făcut Dumnezeu să se întâmple, la Radio România sunt mult mai multe mărturii, documente, fapte care pot susţine pe de-o parte istoria şi pe de altă parte prezentul şi viitorul Casei Regale a României", a declarat preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu. 

Foto: Lansare regală la Radio România. Sursa: Alexandru Dolea.

Prezent la lansarea albumului "Casa Regală a României în cronici radiofonice", Alteţa Sa Regală, Principele Radu, a vorbit despre rolul Radioului Public în promovarea adevăratelor valori, acest mijloc de comunicare fiind în acelaşi timp un susţinător al Casei Regale.

"Majestatea Sa Regele este nespus de bucuros că domniile voastre aţi decis şi împlinit într-un mod atât de frumos un proiect care, în ciuda aparenţelor, nu este unul cultural. Şi astăzi familia regală găseşte că radioul este un instrument fermecat, aşa cum o credea şi acum aproape nouă decenii", a afirmat Principele Radu. 

Foto: Lansare regală la Radio România. Sursa: Alexandru Dolea.

Al doilea eveniment a fost Concertul Regal de la Sala Radio, care a fost onorat de reprezentanţi ai familiei regale şi de un public numeros.

Orchestra Naţională Radio, la pupitrul căreia s-a aflat dirijorul Radu Popa, a prezentat un program special din care nu a lipsit Concertul Nr. 2 pentru Pian şi Orchestră de Rahmaninov, interpretat la pian de Horia Mihail.

Compozitorul Adrian Iorgulescu, cu impresii despre seara de gală.

"Cred că, probabil, mai bine decât orice şi oricine imnul în interpretarea din seara aceasta a Orchestrei Radio sub bagheta lui Radu Popa a însemnat puterea unui simbol.

"Cred că a fost un concert foarte bun.

"De asemenea, ţin să menţionez prestaţia excelentă a solistului din seara aceasta, Horia Mihail, care a cântat un Rahmaninov într-o manieră destul de modernă şi cred că acest lucru a dat consistenţă interpretării sale", a afirmat compozitorul Adrian Iorgulescu.


Etichete Ziua de 10 Mai - sărbătoarea regalităţiiRadio România10 mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice 1930 - 1944preşedintele director general al Societăţii Române de RadiodifuziuneOvidiu MiculescuPrincipele RaduConcertul Regal de la Sala RadioAdrian IorgulescuRadu Popa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live