Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

4 Mai 2019
Vizualizari: 492
Comentează add

România, în calitate de țară care deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, alaturi de Finlanda, care o va prelua de la 1 iulie, sunt invitate de onoare.

Evenimente organizate la Paris, cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

La Paris s-a dat startul sărbătorilor de Ziua Europei. Peste o sută de evenimente se vor desfăşura sâmbătă şi duminică în capitala Franţei.

Concerte, dezbateri, proiecții de filme, expoziții, ateliere culinare, totul este despre Europa.

În Piața Primăriei a fost amenajat un aşa-numit stat european, unde peste 50 de expozanți, ONG-uri, asociații cetățenești și ale tinerilor europeni, instituții îşi prezintă proiectele şi activitatea.

Pe scena amplasată aici, în fața Primăriei din Paris, cântă astăzi și mâine artiști din mai multe țări europene, iar pe două ore, în sala Auditoriu a Primăriei începe o proiecție de scurt-metraje despre lupta pentru idealurile europen.

Pe cheiurile Senei poate fi vizitată o expoziție în aer liber despre istoria Europei. Expoziţia rămâne deschisă până pe 17 mai.

România, în calitate de țară care deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, alaturi de Finlanda, care o va prelua de la 1 iulie, sunt invitate de onoare şi au un stand de prezentare comun, organizat de cele două ambasade.

În paralel, Institutul Cultural Român din Paris organizează astăzi două drumeții prin Paris, să le spunem așa, una pe urmele lui Constantin Brâncuși şi alta pe cele ale lui Tristan Tzara.

Sărbătoarea Europei de anul acesta de la Paris este realizată de primăria orașului, în colaborare cu Comisia Europeană, Parlamentul European, sub sloganul "Anul acesta votez", prin care se încearcă mobilizarea electoratului la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European.

Din păcate, este foarte, foarte frig la Paris și plouă, toată activitatea se desfăşoară deocamdată în corturile amenajate aici, în fața Primăriei, precum și în interiorul clădirii.


Etichete parisziua europei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live