Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

24 Noiembrie 2017
Vizualizari: 994
Comentează add

Editurile prezente la cea de-a 24-a ediţie a Târgului Internaţional de carte Gaudeamus au pregătit şi pentru astăzi o mulţime de evenimente.

Evenimente la Târgul Internaţional de carte Gaudeamus

mihaela-helmis

Targul de carte Gaudeamus, 23 noiembrie 2017. Foto: Alexandrul Dolea.

Editurile prezente la cea de-a 24-a ediţie a Târgului Internaţional de carte Gaudeamus - Carte de învăţătură, care continuă în Capitală, la Complexul Romexpo, au pregătit şi pentru astăzi o mulţime de evenimente.

Colega noastră Mihaela Helmis le urmăreşte pe cele mai importante.

Reporter: Sunt în desfăşurare la această oră la Gaudeamus mai mult de zece evenimente concomitente cu scriitori, editori şi mai ales cu tineri, dintre cele peste 200 programate astăzi.

S-a vorbit până acum, la standul Comisiei Europene, invitat de onoare al târgului, despre felul în care poate arăta Europa prin scris, împreună cu Mirel Bran, iar la această oră, întrebarea este: "Traducerea, limba Europei! Paşi spre noi înşine".

Este o dezbatere realizată împreună cu scriitorii Florina Iliș și Lucian Dan Teodorovici, premiaţi la concursurile literare europene, tocmai pentru că au fost traduşi în limbi de circulaţie europeană.

Lucian Dan Teodorovici: Pe mine mă bucură enorm că problema s-a pus în felul ăsta, anume faptul că scriitorii români sunt astăzi scriitori europeni, la fel cum scriitorii din restul lumii europene sunt scriitori europeni, pentru că ar trebui să ne simţim, să învăţăm să ne simţim tot mai mult aşa şi mă bucur că trendul, să spunem, este ăsta.


Etichete GaudeamusRomexpotarg de carteevenimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live