Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 263
Comentează add

La Cimitirul Eroilor din Alba Iulia au loc miercuri dimineaţă o serie de evenimente dedicate Zilei Veteranilor de Război.

Evenimente dedicate Zilei Veteranilor de Război

florin-lepadatu

 Foto arhivă

La Cimitirul Eroilor din Alba Iulia au loc miercuri dimineaţă o serie de evenimente dedicate Zilei Veteranilor de Război.

Aceasta este marcată, în fiecare an, la 29 aprilie.

Detalii aflăm de la corespondenta RRA, Andreea Bogdan: "Activităţile încep la ora 10:00 cu intonarea Imnului Naţional al României, urmat de oficierea serviciului religios şi alocuţiuni privind semnificaţia evenimentului.

Vor fi depuse coroane de flori la monumentul Veteranilor de Război, iar la ora 10:30 se va purta un scurt moment de reculegere.

Participă reprezentanţii instituţiei prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei, Arhiepiscopiei ortodoxe de Alba Iulia, unităţilor MApN şi MAI din garnizoana Alba Iulia, Direcţiei Informaţii, Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale, Cercului Militar, Asociaţiei Veteranilor de Război, Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere şi reprezentanţi ai serviciilor şi instituţiilor publice.

Manifestările desfăşurate astăzi în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia amintesc de 29 aprilie 1902, când regele Carol I a recunoscut pentru prima dată oficial titlul de "veteran de război", la cererea supravieţuitorilor războiului de independenţă."


Etichete Veterani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live