Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

10 Mai 2019
Vizualizari: 793
Comentează add

Cu ocazia Zilei Naţionale a Regalităţii, Majestatea Sa Margareta a depus coroane de flori la statuia Regelui Carol I.

Evenimente de Ziua Regalității Evenimente de Ziua Regalității - Conține video

catalin-radu

Majestatea Sa Margareta - Custodele Coroanei, Principele Radu şi Principesele Elena, Sofia şi Maria au depus, în această dimineaţă, coroane de flori la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal. Foto: Cătălin Radu.

Cu ocazia Zilei Naţionale a Regalităţii, Majestatea Sa Margareta - Custodele Coroanei, Principele Radu şi Principesele Elena, Sofia şi Maria au depus, în această dimineaţă, coroane de flori la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal.

A avut loc şi un concert de muzică de fanfară, iar militari ai Brigăzii 30 Gardă ''Mihai Viteazul'' au prezentat onorul.

Alături de familia regală, au fost acolo şi zeci de monarhişti, cu care a stat de vorbă reporterul RRA Cătălin Radu.


-: Este ziua independenţei, ziua când am apărut ca stat modern pe harta Europei şi este, bineînţeles, ziua când primul nostru rege a devenit, din domnitor, rege. Deci este o zi cu triplă semnificaţie, care se sărbătorea ca zi naţională până la venirea regimului comunist.


-: Sunt la liceu, clasa a XI-a.


Reporter: Părinţii tăi ţi-au povestit despre rege, sau bunicii?


-: Nu, a fost o pasiune a mea, pentru că îmi place istoria României. Şi am înţeles că monarhia a fost cea mai strălucită parte a istoriei noastre. Dimpotrivă, nu părinţii m-au informat în acest subiect, ci eu i-am adus pe calea aceasta a monarhiei.


Realizator: La ora 17:00, Palatul Elisabeta va găzdui sărbătoarea populară "Garden Party", la care sunt aşteptaţi invitaţi din toată ţara şi din Republica Moldova, inclusiv demnitari şi membri al Corpului Diplomatic.

VIDEO: Majestatea Sa Margareta - Custodele Coroanei, Principele Radu şi Principesele Elena, Sofia şi Maria au depus, în această dimineaţă, coroane de flori la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal. Sursa video: Cătălin Radu.


Etichete ziua regalitatiiMajestatea Sa Margareta - Custodele CoroaneiPrincipele Radu şi Principesele ElenaSofia şi Mariapiata palatului regal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live