Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

14 Septembrie 2021
Vizualizari: 393
Comentează add

În această seară va susţine un recital la Atheneul Român mezzo-soprana de coloratură Joyce DiDonato. Pe scena Sălii Palatului revine Orchestra Naţională a Franţei.

Evenimente artistice de marcă la Festivalul Internaţional "George Enescu"

mihaela-helmis

  Foto: Arhiva

Publicul meloman are parte şi în această seară de evenimente artistice de marcă la Festivalul Internaţional George Enescu. În contextul pandemiei de coronavirus, concertele sunt transmise şi în mediul online, a declarat directorul executiv al festivalului, Mihai Constantinescu.
 
"Sălile nu pot să fie pline, pentru că avem restricţiile de număr, 50% în Sala Palatului, 70% la Ateneu, pentru că acestea sunt regulile în acest moment în România. Însă avem această posibilitate de a le oferi celor care nu au apucat să vină sau le e frică să vină încă în sălile de spectacol aceste concerte online, care sunt bine transmise, cu ajutorul Radioului, cu ajutorul Televiziunii şi după primele două săptămâni am făcut, aşa, un total şi avem peste120.000 de vizionări pe site-ul festivalului. Probabil că vor fi şi mai multe la sfârşitul celor patru săptămâni. Sunt condiţii foarte clare în contractele internaţionale, sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinim pentru cele patru săptămâni de festival, sunt oameni care şi-au luat abonamente pentru 40, 50 de concerte aici şi lor trebuie să le asigurăm condiţiile sanitare, în primul rând", a declarat Mihai Constantinescu.
 
În această seară va susţine un recital la Atheneul Român mezzo-soprana de coloratură Joyce DiDonato.
 
Pe scena Sălii Palatului revine Orchestra Naţională a Franţei, dirijată de tânărul său director muzical Cristian Măcelaru.
 
Festivalul Enescu propune un concert al Orchestrei de Cameră Mahler la Sibiu, cu sclipitoarea pianistă Yuja Wang.

Etichete George EnescuFESTIVAL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live