Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

21 Septembrie 2021
Vizualizari: 362
Comentează add

Evenimente artistice de marcă în cadrul Festivalului "George Enescu"

 Foto: Arhivă.

Festivalul Internaţional "George Enescu" aduce şi marți, 21 septembrie, în atenţia publicului evenimente artistice de marcă. Orchestra simfonică a Radiodifuziunii Ungare revine pe scena Sălii Palatului, alături de corul Filarmonicii "George Enescu", pentru a interpreta un program ce merge de la Enescu la Schumann şi Bartok.

De această dată, la pupitru va fi dirijorul româno-american Cristian Badea, care ne oferă chei şi legături subtile între piesele şi compozitorii aleşi.

"Enescu a fost un mare-mare fan al lui Wagner şi a promovat Wagner imediat ce se putea. El a fost primul care a prezentat "Parsifal" în momentul când a fost posibil, când a ieşit din restricţia impusă de Wagner - deci vorbim de 1915, la Bucureşti, când a făcut "Parsifal" - şi tot Enescu a dirijat "Lohengrin", în 1921, când s-a deschis Opera Română.
Deci afinitatea lui Enescu pentru muzica lui Wagner este foarte cunoscută. Mi se pare foarte potrivit să începem cu Enescu şi să terminăm cu Wagner", a explicat Cristian Badea.

Etichete George EnescuCristian Badeafestival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live