Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2022
Vizualizari: 303
Comentează add

În ajunul acestei sărbători, ministrul culturii a vorbit, în cadrul emisiunii "Probleme la zi", la RRA, despre banii de care are atâta nevoie acest domeniu.

Evenimente programate de Ziua Culturii Naţionale

radiojurnal

Lucian Romaşcanu. Foto: Agerpres.

Numeroase evenimente sunt programate de Ziua Culturii Naţionale, marcată mâine de instituţiile din Bucureşti şi din ţară aflate în subordinea Ministerului Culturii, prin concerte, recitaluri, expoziţii, ghidaje sau ateliere de creaţie.

În ajunul acestei sărbători, ministrul culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit, în cadrul emisiunii "Probleme la zi", la RRA, despre banii de care are atâta nevoie acest domeniu:


Lucian Romașcanu: În momentul de față suntem în situația în care propunem HG-urile necesare pentru a avea mecanismele de selecție a proiectelor, astfel încât jalonul, care este martie, să poată fi ținut. Iar pe lângă PNRR, care nu e foarte generos cu cultura, noi avem o unitate de management a proiectului care este pe cale să finalizeze un acord de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Comisiei Europene de 216 milioane de euro, care includ proiecte majore, cel mai important este acel dorit Muzeu Național de Istorie, dar sunt și altele prinse acolo și ne dorim, și avem, iarăși, semnale politice că se poate întâmpla, să reluăm Sala Palatului la Ministerul Culturii, astfel încât să avem o sală de concerte în București la standarde corecte.


Realizator: Ziua Culturii Naţionale va fi marcată mâine şi la Senatul României, cu o serie de activităţi în prezenţa unui grup de elevi de gimnaziu. Momentul central al evenimentului va fi "Recitalul către Mihai Eminescu", susţinut de actorii Anca Sigartău şi Claudiu Bleonţ.

La finalul evenimentului, elevii şi actorii vor fi invitaţi să participe la un tur ghidat al Palatului Parlamentului. Partenerii media sunt Televiziunea Română şi Societatea Română de Radiodifuziune, care va difuza pe lungimile sale de undă ediţii speciale, dedicate Zilei Culturii Naţionale.


Etichete lucian romascanuministerul culturiiziua culturii nationale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live