Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2018
Vizualizari: 577
Comentează add

Biserica Unitariană Maghiară organizează, la Turda, un eveniment special dedicat împlinirii a 450 de ani de la recunoaşterea libertăţii religioase în Transilvania.

Eveniment dedicat Edictului de la Turda

radiojurnal

  Dieta de la Turda, instituţie care adoptat Edictul promulgat de Principele Transilvaniei, Ioan Sigismund Zápolya.       Foto: pictură de Aladár Körösfői-Kriesch. 

Biserica Unitariană Maghiară organizează, astăzi, la Turda, un eveniment special dedicat împlinirii a 450 de ani de la recunoaşterea libertăţii religioase în Transilvania prin Edictul de la Turda din ianuarie 1568.
 
La eveniment şi-au anunţat prezenţa lideri religioşi din ţară şi din străinătate, personalităţi ale vieţii publice din România şi Ungaria.
 
Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care subliniază importanţa acestui moment istoric, în contextul în care libertatea şi toleranţa religioasă sunt piloni fundamentali ai umanităţii, dar şi ai societăţii noastre şi au fost obţinute, dezvoltate şi apărate cu sacrificii.
 
De altfel, pe tot parcursul acestui an, Biserica Unitariană va organiza o serie de evenimente religioase, dar şi cu caracter social, precum înfiinţarea mai multor creşe şi grădiniţe. 

Etichete Biserica Unitariană MaghiarăEdictul de la Turda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live