Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Iulie 2020
Vizualizari: 773
Comentează add

Evaluarea pagubelor produse de inundaţii în Valea Jiului

ilie-pintea

 Mineri. Foto: Ilie Pintea.

În Valea Jiului este aşteptată o comisie a Ministerului Energiei pentru a evalua pagubele produse de inundaţii la Mina Lupeni, nefuncţională după viiturile din ultima perioadă.

Exploatarea minieră este extrem de importantă în economia judeţului Hunedoara, pentru că alimentează Termocentrala Mintia.

Reporter: Ilie Pintea - O situaţie specială este cea Minei Lupeni, care a fost inundată şi încă este oprită, după ce apele Jiului au pătruns în galerii prin puţul de suprafaţă.

O comisie de la Ministerul Energiei este aşteptată să evalueze valoarea pagubelor provocate unităţii miniere, care va primi despăgubiri după finalizarea acestui proces.

Mina Lupeni furnizează huilă Termocentralei Mintia, care alimentează cu apă caldă peste 4.400 de apartamente din Deva, şi aceasta a fost oprită de câteva ori în ultima perioadă din cauza lipsei cărbunelui.

Guvernul a alocat judeţului Hunedoara despăgurbiri în valoare de 56 de milioane de lei, care vor ajunge la autorităţile locale pentru refacerea drumurilor şi pentru ajutorarea familiilor afectate, dar şi la Consiliul Judeţean Hunedoara, în subordinea căruia se află Apaserv Valea Jiului.

(PH)Etichete Valea JiuluievaluareinundatiipagubeLupeni(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live