Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Alexandra Andon

12 Iulie 2012
Vizualizari: 2592
Comentează add

Invitatul emisiunii "Actualitatea în dezbatere" a fost ministrul muncii şi protecţiei sociale, Mariana Câmpeanu.

Evaluarea gradului de risc, "principala problemă pe POSDRU" Evaluarea gradului de risc, "principala problemă pe POSDRU" - Conține audio

alexandra-andon

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu. Foto: gov.ro

Restituirea contribuţiilor la asigurările de sănătate pentru pensionari, indemnizaţiile pentru mame, dar şi situaţia fondurilor europene la ministerul muncii - subiecte pentru invitatul ediţiei de marţi, ministrul muncii şi protecţiei sociale, Mariana Câmpeanu.

Mariana Câmpeanu a declarat că evaluarea solicitată de ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, va depinde foarte mult de situaţia în care se va găsi programul operaţional sectorial de dezvoltare a resurselor umane la începutul toamnei, în septembrie cel mult, cel târziu în octombrie.

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, le-a cerut miniştrilor să finalizeze până în septembrie evaluarea proiectelor cu fonduri europene care nu pot fi finalizate până în 2015, urmând ca acestora să le fie retrasă finanţarea.

Ministrul muncii susţine că au fost găsite mai multe nereguli privind POSDRU, cea mai gravă dintre ele constând în evaluarea gradului de risc a proiectelor.

"Lucrul cel mai grav a fost că în acest program 95% din proiecte erau evaluate cu grad de risc A, cel mai mic.

"Asta înseamnă că atunci când se face o cerere de rambursare, documentele care se solicită pentru verificarea corectitudinii desfăşurării proiectului sunt minime.

"Ori nu este posibil ca din toate proiectele să avem 95% proiecte cu grad de risc A.

"Aici fie evaluarea a fost greşită, aşa cum v-am spus, fie au fost unele păreri, deci n-am putut să le dovedim, că în programul informatic au putut să intre persoane care nu lucrau în sistem şi au putut să modifice gradul de risc", a declarat Mariana Câmpeanu.

Audio: Emisiunea "Actualitatea în dezbatere".

 


Etichete ministrul munciiMariana CâmpeanuPOSDRU

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live