Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: STIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

29 Iulie 2014
Vizualizari: 1110
Comentează add

În Gorj, 400 de persoane au fost evacuate pentru a preveni efectele unei ruperi a digului, a precizat secretarul de stat, Raed Arafat, la comandamentul de inundaţii de la Craiova.

Evacuarea sinistraţilor din Gorj şi Vâlcea, preventivă

florin-firu-dolj

Raed Arafat. Foto: Arhivă 

Premierul Victor Ponta a declarat la comandamentul de inundatii de la Craiova ca evacuarea sinistratilor din Gorj si Vâlcea este una preventiva, facând apel sa se opreasca panicarea întrucât nu au fost înregistrate victime.

În Gorj, 400 de persoane au fost evacuate pentru a preveni efectele unei ruperi a digului, a precizat secretarul de stat, Raed Arafat.

Acesta a spus ca sunt probleme deosebite în Vâlcea acolo unde localitatile Malaia si Voineasa au ramas izolate ca urmare a unei alunecari de teren, un elicopter fiind solicitat pentru evacuarea oamenilor.

De asemenea, în localitatea vâlceana Vaideeni doua elicoptere au fost mobilizate pentru evacuarea oamenilor.

Este cod roşu pe râul Gilort, în amonte de Târgu- Cărbuneşti, judeţul Gorj, râul Lotru, în judeţul Vâlcea, pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său, Cerna, în judeţele Gorj şi Vâlcea.

Avertizare este valabilă până aproape de miezul nopţii, ţinând cont de plile torenţiale căzute în ultimele ore, potrivit hidrologilor. 

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca în localitatea doljeana Mischii nu mai sunt curti inundate, pe 35 de kilometri de dig si la 7 de pe valea pârâului Teslui urmând sa fie realizate lucrari hidrotehnice cu rol de aparare în valoare de 6 milioane de lei. 

Dacă va fi solicitat de Comandamentul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi de autorităţile locale, Ministerul Apărării este pregătit să intervină în zonele afectate de inundaţii cu 1.229 de militari şi 206 mijloace tehnice.


Etichete Inundații 2014Victor Pontacomandamentul de inundaţiiCraiovaGorjVâlceasinistraţievacuarepreventivăRaed ArafatVaideenielicoptereLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live