Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

15 Mai 2019
Vizualizari: 446
Comentează add

Eurovision: Spectacol incendiar, sub semnul diversităţii şi al toleranţei

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Foto arhivă

Un spectacol incendiar, care stă sub semnul diversităţii şi al toleranţei, a încântat aseară publicul de la Tel Aviv, în prima semifinală a concursului Eurovision. Artişti din zece ţări s-au calificat pentru finala de sâmbătă. Mâine, în a doua semifinală, va urca pe scenă reprezentanta României, Ester Peony, cu piesa "On a Sunday". Corespondentul nostru, Dragoş Ciocîrlan, a asistat la show-ul de aseară.  eporter: Bun venit la Tel Aviv, la concursul Euroviziunii! Show-ul primei semifinale a confirmat aşteptările: creativitate, multă fantezie, fast.

Din prima semifinală a concursului Euroviziunii s-au calificat doar zece ţări pentru marea finală. Înaintea fiecărui cântec a fost un videoclip, o carte poştală filmată în Israel de fiecare participant, o lecţie de geografie din nordul şi până în sudul Israelului, care va continua joi, în a doua semifinală.

Aseară, în timpul show-ului, a fost un moment de gravitaţie zero. Kate Miller din Australia plutea deasupra scenei, sfidând gravitaţia.

Controversatul grup islandez a avut în dotare o cuşcă sferică, membri grupului, prezenţi pe scenă cu o costumaţie care sugerează sadismul.

Un moment memorabil aseară la Eurovision Tel Aviv, în timp ce publicul vota, a fost legendara Dana International, care a interpretat piesa lui Bruno Mars, "Just The Way You Are".

Dragostea nu depinde de religie sau de rasă. Camerele de luat vederi au suprins în sală şi cupluri fără prejudecăţi. Grecia, Republica Cehă, Estonia, San Marino au avut priză la public.

S-au calificat pentru marea finală. Muntenegru, Ungaria, Polonia, Portugalia şi Finlanda au pus capăt viselor de la Tel Aviv.

 


Etichete EurovisionTel Aviv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live