Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Februarie 2018
Vizualizari: 608
Comentează add

Apel Matinal: Interviu cu directorul general interimar al TVR, Doina Gradea.

Eurovision, în pragul marei finale naţionale

radiojurnal

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 februarie, ora 8:30) - Realizator: Adrian Soare - Aşteptăm finala selecţiei naţionale pentru Eurovision - vă reamintim, spectacol produs şi difuzat în direct de TVR în această seară de la ora 21:00.

Câteva dintre surprize am încercat şi noi să le dezvăluim ceva mai devreme, însă avem un sprijin preţios la această oră la RRA: suntem în legătură directă cu doamna Doina Gradea, director general interimar al Societăţii Române de Televiziune.

Un format ambiţios, aş remarca: cinci semifinale cu gazde speciale şi o finală, diseară, în Polivalentă, care anunţă mari surprize.
Doina Gradea: Da. Iată-ne ajunşi la marea finală naţională, după cinci săptămâni în care am umblat în toată ţara, pentru că "Eurovision uneşte România" - ăsta a fost sloganul anul acesta, la 100 de ani de la Marea Unire. Şi am făcut aceste cinci semifinale cât mai inedite, cu sprijinul autorităţilor locale din oraşele Focşani, Timişoara, Craiova, Turda, Sighişoara. Aş dori să le mulţumesc autorităţilor locale pentru că ne-au ajutat să putem face aceste spectacole.
Şi iată-ne ajunşi astăzi la Bucureşti, unde, de asemenea cu sprijinul Primăriei Capitalei, vom face cel mai mare show de televiziune - vă spun pentru că am fost în fiecare zi la repetiţii, şi ce-o să vedeţi diseară nu aţi văzut niciodată. Într-adevăr, avem 15 concurenţi în semifinală, toţi cu mari şanse să câştige. E pentru prima dată când toţi sunt extrem de puternici. Şi le-am spus şi voi spune şi acum: TVR şi noi, toţi românii, îi vom susţine să mergem la Lisabona să câştigăm marea finală. Merităm, anul acesta, să se întâmple acest lucru şi avem cu ce.

Realizator: Am notat, şi preluăm această stare de optimism, desigur, doamnă Doina Gradea. Voiam să vă spun, aşa, ca impresie personală: recent am contabilizat, eu unul - sigur că nu e un sondaj sociologic, e doar impresia mea -, două tururi de forţă: programele de Ziua naţională, producţia de la funeraliile regelui, iar acum, acest proiect foarte ambiţios, Eurovision. Voiam să vă întreb cum arată rezultatele pentru dumneavoastră, faţă de aşteptări.
Doina Gradea: Îmi daţi ocazia să spun despre colegii mei din Televiziunea Naţională că au rămas, indiferent ce-ar zice lumea, cei care scriu istorie în televiziune - şi nu istorie cotidiană, cum fac colegii noştri din televiziunile comerciale, pe care-i respect, ci istorie care rămâne în Arhiva Naţională, în memoria colectivă a poporului român. Eu mă bucur pentru că am putut să vin în jurul acestor oameni şi să le spun că putem să facem, putem să redevenim televiziunea naţională de care să fim mândri absolut toţi. Vom continua să facem evenimente mari şi, în câteva zile, poate chiar săptămâni, vom face marele anunţ, sper pozitiv, că anul acesta organizăm din nou Cerbul de Aur, ediţie jubiliară - 50 de ani de când a fost prima ediţie a Cerbului de Aur, la Braşov. Sper, îmi doresc din tot sufletul, eu şi colegii, să putem reorganiza din nou anul acesta. Şi cred, avem şanse foarte mari să o facem.

Realizator: Doamnă Doina Gradea, voiam pentru final doar să-mi confirmaţi o informaţie pe care o difuzam ceva mai devreme: că diseară o să auzim interpretată pe scena de la Polivalentă şi piesa care va reprezenta Moldova la Lisabona.
Doina Gradea: Da. Vă confirm. Azi-noapte a fost concursul pentru selecţia naţională în Republica Moldova, şi-au ales finaliştii - formaţia DoReDos, cu melodia "My Lucky Day". I-am invitat, am vorbit cu colega mea de la Teleradio Moldova, şi le-am spus: suntem foarte fericiţi să-i găzduim pe câştigători. Aşadar, da, vor fi diseară cei din Republica Moldova acolo, şi nu numai. Vom avea un concert al formaţiei Alex Calancea, tot din Republica Moldova, pentru că Eurovision uneşte România cea mare, da, la 100 de ani de la Marea Unire.

Realizator: Absolut! Nu vă mai reţinem. Este o zi lungă, încărcată... Sperăm să fie şi inspirată.
Doina Gradea: Vă mulţumesc foarte mult pentru toată susţinerea de care aţi dat dovadă şi întregii mass-media din România, care avut non-stop în aceste cinci săptămâni doar mesaje pozitive. Mulţumesc şi baftă concurenţilor!


Etichete eurovisionmarea finală naţională

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live