Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

19 Mai 2019
Vizualizari: 648
Comentează add

Ediţia din 2019 a concursului Eurovision, desfăşurată la Tel Aviv, s-a încheiat sâmbătă seara, cu victoria Olandei.

Eurovision 2019, la final

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto arhivă

Olanda a câștigat concursul Eurovision sâmbătă seară, finală găzduită de Israel. Imensă provocare pentru orașul Tel Aviv să găzduiască în condiții întotdeauna așa speciale un concurs atât de mare cum este concursul Eurovision, să găzduiască, să nu uităm, o interpretă chiar mai mare decât tot concursul sau toate concursurile Eurovision la un loc, este vorba de Madonna, cu o prezență specială, și mai ales să găzduiască niște culise investigate atât de subtil de Dragoș Ciocârlan.


Reporter: Cea mai tare ediție ever, Eurovision 2019 la Tel Aviv. Cele 26 de țări din finală şi-au meritat prezența în marele show de aseară la complexul Expo Tel Aviv.

Spectacolul a început cu un videoclip inedit. Netta Barzilai, câștigătoarea Eurovision-ului de anul trecut, pilotează un avion de pasageri care aterizează în Israel, /.../ în Turnul de control de la Aeroportul Internațional Ben Gurion, /.../ iar reprezentantul Uniunii Europene de Radioteleviziune, Jon Ola Sand, /.../ Radioteleviziunea israeliană a făcut din Eurovision la Tel Aviv vitrina statului Israel, folosind o tehnologie inovatoare de avangardă.

Pentru fiecare concurent în parte a fost creat live, pe scenă, un videoclip montat în direct în timpul concursului, ceea ce în mod obișnuit într-un studio se realizează în câteva săptămâni.

Fantezie și fast pentru fiecare reprezentant în parte. Duncan Laurence a reprezentat Ţările de Jos la concursul Eurovisiunii de la Tel Aviv cu melodia "Arcada".

Are doar 25 de ani. El a obținut trofeul în urma votului acordat de public. Netta Barzilai, câștigătoarea concursului de anul trecut, i-a înmânat trofeul lui Duncan.

Câștigătorul concursului Eurovision de anul acesta, Duncan Laurence, spunea că a crescut într-un oraș în care muzica nu era în sistemul școlar obișnuit.

Asta nu l-a împiedicat să fie atras de muzică, a cântat la pian în fiecare zi și a compus propriile cântece, a scris versurile pentru partiturile sale. A vrut să fie muzician și visul lui s-a împlinit. La Tel Aviv a obținut trofeul Eurovision 2019, o recunoaștere meritată.

Muzica a fost un refugiu pentru el. "Pot beneficia de audiență mare fără să pierd povestea vieții mele. Arcada, titlul melodiei câștigătoare în acest an la Eurovision, este ca un sfat pentru alții și, cine știe, poate că ajută pe cineva undeva în lume. Sper în asta".

Show-ul finalei concursului Eurovision de la Tel Aviv a avut mai multe spectacole. Au cântat împreună foștii câștigători ai concursului Eurovision: Dana International, Conchita, alături de Måns Zelmerlöw.

Momentul forte înaintea voturilor a fost Madonna, care și-a lansat la Eurovision Tel Aviv noul single, cu îndemnul "Wake up", o fascinantă apariție pentru publicul din sală și două sute  de milioane de telespectatori.


Etichete eurovisiontel avivolandaisrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live