Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

3 August 2021
Vizualizari: 499
Comentează add

Peste trei milioane de români cu venituri mici și nu își pot permite nici măcar o săptămână de vacanță, anunță confederația națională sindicală Cartel Alfa.

Eurostat: 87% dintre românii cu venituri mici nu-și permit o vacanță

mihaela-dragomir

FOTO: pixabay.com

Inegalitatea accesului la vacanță a crescut cel mai mult în România, arată Eurostat

Peste trei milioane de români cu venituri mici și nu își pot permite nici măcar o săptămână de vacanță, anunță confederația națională sindicală Cartel Alfa.

Datele Eurostat arată că inegalitatea accesului la vacanță a crescut cel mai mult în România, situație care demonstrează, potrivit cartela Alfa, că românii nu au beneficiat în mod echitabil de avantajele creșterii economice din ultimul deceniu.

În general 28% dintre cetățenii Uniunii Europene nu își pot permite o vacanță timp de o săptămână departe de casă.

Majoritatea dintre cei ale căror venituri sunt sub 60% din venitul mediu sunt șomeri sau pensionari, dar acest grup include și milioane de lucrători cu salarii mici, în special cei care câștigă salariul minim legal.

O analiză a datelor Eurostat de către confederația europeană a sindicatelor a constatat că inegalitatea accesului la vacanță a crescut în 16 state membre în ultimul deceniu între cei cu venituri sub 60% din valoarea salariului mediu și cei cu venituri peste acest prag.

Confederația națională sindicală Cartel Alfa spune că România are cea mai mare creștere a inegalității privind accesul la vacanță din Uniunea Europeană.

De exemplu în țara noastră aproape 87% dintre persoanele aflate în risc de sărăcie nu şi-au putut permite un concediu, comparativ cu 46,7% dintre cei cu venituri peste medie.

Discrepanțe mari privind accesul la vacanțe între cele două grupuri se găsesc și în Croația, Grecia, Bulgaria și Cehia.

(RS)


Etichete vacantaromaniaeirostatuesomeripensionariinegalitate(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live