Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

18 Septembrie 2009
Vizualizari: 1096
Comentează add

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au decis să solicite la summitul G20 de la Pittsburgh de săptămâna viitoare limitarea bonusurilor financiare acordate bancherilor.

Europenii vor reguli pentru bancherii americani

luminita-apostol

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene au convenit ca pe viitor bonusurile să fie calculate în funcţie de performanţa pe termen lung a bancherilor şi nu numai în funcţie de activiţăţile speculative de moment pentru a evita revenirea unei crize asemănătoare celei actuale.

Premierul suedez, Fredrik Reinfeldt, cel care a condus reuniunea, a declarat că practica actuală a bonusurilor trebuie să înceteze.

O altă chestiune pe care europenii o vor cere partenerilor internaţionali şi în primul rând SUA va fi sporirea eforturilor de reducere a gazelor cu efect de seră în perspectiva conferinţei din decembrie de la Copenhaga, unde un acord internaţional este văzut drept obligatoriu.

Mai sunt încă 80 de zile până la Copenhaga, a avertizat premierul suedez, în timp ce preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a arătat încrezător că preşedintele american, Barack Obama, îşi va folosi capitalul politic de care dispune pentru a arăta un angajament clar al ţării sale şi pentru a face din summit-ul G20 pe teritoriul american un succes.


Etichete g20,suedez,barrosso,bancheri,bonusuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live