Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

14 Decembrie 2016
Vizualizari: 728
Comentează add

Regulamentul de funcţionare a Parlamentului European a fost revizuit şi va intra în vigoare pe data de 16 ianuarie.

Europarlamentarii nu au voie să desfăşoare activităţi de lobby plătit

octavian-begu

  Foto: Arhivă.

Eurodeputaţii nu mai pot desfăşura activităţi plătite de lobby şi vor fi obligaţi să depună declaraţii mai detaliate de interese care vor fi verificate pe toată durata mandatului.

Regulamentul de funcţionare a Parlamentului European a fost revizuit şi va intra în vigoare pe data de 16 ianuarie. Regulamentul modificat le cere foştilor membri ai Parlamentului să se înregistreze pentru a desfăşura o astfel activitate în favoarea unui organism privat.

Agenţia France Presse aminteşte că Executivul comunitar a fost puternic criticată pe tema suspiciunilor de conflicte de interese care i-au vizat pe unii foşti comisari, precum olandeza Neelie Kroes, acuzată că a ascuns pe perioada mandatului că era administratorul unei firme offshore din Bahamas.

Pe de altă parte, europarlamentarii care fac afirmaţii defăimătoare sau rasiste ori perturbă activitatea parlamentară pot fi sancţionaţi cu până la 30 de zile de suspendare a indemnizaţiei (faţă de maximum 10 zile în prezent) şi li se va putea interzice să reprezinte Parlamentul European timp de un an.

Pentru creşterea eficienţei, noul regulament limitează şi numărul de întrebări scrise şi de propuneri de rezoluţie ce pot fi depuse de un eurodeputat.

 
 

Etichete Neelie Kroeslobbyregulamenteuroparlamentareurodeputat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live