Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Mai 2020
Vizualizari: 527
Comentează add

Corespondenții noștri notează însă că deși repornirea economiilor a devenit imperativă, niciun stat nu permite deocamdată redeschiderea totală.

Europa-Unele state au anunțat reluarea unor activități economice și sociale

radiojurnal

După săptămâni de carantină, unele state europene au anunțat reluarea de mâine a unor activități economice și sociale, însă precauția rămâne cuvântul de ordine.

Corespondenții noștri notează însă că deși repornirea economiilor a devenit imperativă, niciun stat nu permite deocamdată redeschiderea totală.


Reporter: Italia permite de mâine vizitarea familiilor, deschiderea parcurilor, comerțul și livrările la domiciliu din restaurante. Pe 18 mai se deschid toate întreprinderile, muzeele și cinematografele, iar de la 1 iunie, frizeriile.

Şcolile rămân închise până în luna septembrie. În Spania se redeschid frizeriile, restaurantele pot livra la domiciliu, școlile rămân închise tot până în septembrie. Germania deschide de mâine unele școli și saloanele de frumusețe.

Cu excepția livrărilor, restaurantele rămân închise, iar marile adunări sunt interzise. În Austria, elevii revin în școli de mâine pentru bacalaureat.

În Belgia, unele companii încep de mâine lucrul, dar majoritatea întreprinderilor deschid abia pe 11 mai. Unele clase reîncep pe 18 mai, iar restaurantele abia din 8 iunie.

Portugalia deschide de mâine comerțul stradal, frizeriile, librăriile și centrele auto, dar și unele servicii publice; sporturile sunt permise.

Slovenia deschide restaurantele, saloanele, muzeele și librăriile. Cu excepția Budapestei, Ungaria redeschide terasele, plajele și băile publice.

Polonia deschide și ea hotelurile, centrele comerciale, o parte din biblioteci și muzee, iar de miercuri, unele creșe și grădinițe.

Librăriile, saloanele și unele magazine se redeschid mâine și în Grecia, dar marile centre comerciale rămân închise până la 1 iunie.

(RS)


Etichete terasăeuroparelaxareeconomiecoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live