Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Mai 2022
Vizualizari: 580
Comentează add

"Europa trebuie să devină mai puternică și mai bine pregătită, prin consolidarea cooperării transatlantice.”

"Europa trebuie să devină mai puternică și mai bine pregătită"

florin-lepadatu

  Președintele României, Klaus Iohannis  / Foto. presidency.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Amenințarea Federației Ruse la adresa securității euroatlantice poate rămâne o realitate pentru următorii ani. 

De aceea, "Europa trebuie să devină mai puternică și mai bine pregătită, prin consolidarea cooperării transatlantice, dezvoltarea interoperabilității capabilităților și mobilizarea eforturilor în deplină complementaritate cu NATO" - afirmă președintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis de Ziua Europei.

Președintele României mai spune că "la 15 ani de la aderare, națiunea noastră demonstrează că este dinamică, profund pro-europeană, capabilă de empatie, compasiune, spirit de sacrificiu".


"Uniunea Europeană s-a născut ca un nucleu al păcii și solidarității" - afirmă și premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj.

"Ea s-a dezvoltat, s-a consolidat și a depășit provocări economice și sociale majore de-a lungul celor peste șapte decenii de existență. Datorită mobilizării la nivelul Uniunii, România și toate celelalte state membre au beneficiat de răspunsul european comun la criza provocată de pandemie, iar Mecanismul European de Redresare și Reziliență reprezintă un prețios punct de sprijin pentru perioada următoare".


Etichete Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live