Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Europa și Coreea de Sud, acord pentru dezvoltarea tehnologiei 5G

Comisia Europeană şi Coreea de Sud au semnat luni, la Seul, un acord extrem de important în cursa globală pentru dezvoltarea serviciului mobil 5G.

Europa și Coreea de Sud, acord pentru dezvoltarea tehnologiei 5G
Euranet Plus.

Articol de Alex Olaru, 17 Iunie 2014, 11:28

Comisia Europeană şi Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei din Coreea de Sud au semnat o Declaraţie Comună prin care garantează că vor colabora în domeniul cercetării şi dezvoltării reţelei 5G.

Potrivit documentului, până la sfârşitul anului 2015 cele două părţi vor lucra pentru ajungerea unui consens global cu privire la noua reţea şi la stabilirea unui calendar concret de implementare a sistemului.

Totodată, vor fi elaborate standarde clare în domeniu şi vor fi puse la punct, în comun, toate detaliile tehnice pentru ca 5G să devină realitate.

Sintetizat, noua tehnologie de reţea va permite dezvoltarea de aplicaţii noi pentru societate şi economie, dar, totodată, va fi vitală pentru a face faţă creşterii volumului de date mobile.

Audio: Europa și Coreea de Sud, acord pentru dezvoltarea tehnologiei 5G.

Acesta va creşte de peste o mie de ori în doar câţiva ani, astfel încât este nevoie de o reţea care să se mărească direct proporţional viteza de conectare şi transfer de date.

Se estimează că în Lume, în jurul anului 2020, 7 trilioane de dispozitive inteligente vor fi conectate la reţeua 5G.

Acest serviciu ar urma aşadar să fie de o mie de ori mai rapid decât oricare altul existent acum pe piaţă – spre exemplu, un film va putea fi descărcărcat într-o secundă.

Acordul semnat astăzi la Seul va fi consolidat în luna noiembrie, în cadrul unui summit de profil. Primele programe de cercetare şi dezvoltare informatică finanţate în comun vor fi lansate cel târziu în 2017, precizează executivul de la Bruxelles într-un comunicat.

Apropierea Uniunii Europene de Coreea de Sud are loc după ce, la începutul anului, autorităţile de la Seul au anunţat că vor investi în următorii ani peste un miliard şi jumătate de dolari în noua reţea.

Ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei explica, atunci, că reţeaua 2G a contribuit la creşterea economică a anilor 90’, 3G a impulsionat anii 2000, următoarea tehnologie ajută creşterea economică actuală, prin urmare 5G reprezintă în mod evident viitorul.

Landmark agreement between the @EU_Commission and #SouthKorea on #5G mobile technology: http://t.co/dnEicNRAR8pic.twitter.com/59j6HzRdig

— European Commission (@EU_Commission) June 16, 2014