Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iunie 2022
Vizualizari: 321
Comentează add

Noile variante virale au o capacitate mai mare de a trece de protecţia imunitară generată de vaccinare sau de trecerea prin boală.

Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19

radiojurnal

          Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:SARS-CoV-2_without_background.png

Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, iar specialiştii în sănătate spun că situaţia poate fi explicată prin faptul că noile variante virale au o capacitate mai mare de a trece de protecţia imunitară generată de vaccinare sau de trecerea prin boală.

Austria, Franţa, Germania şi Bulgaria se numără printre ţările care au raportat în ultimele zile o incidenţă ridicată a infectărilor cu coronavirus. Şi în Grecia, ţară vizată de milioane de turişti, cazurile de COVID se înmulţesc zilnic, dar autorităţile elene nu au impus deocamdată restricţii.

Michaela Lambrinidou a transmis din Atena.


Michaela Lambrinidou: Deşi Grecia şi-a relaxat în această vară măsurile anti-COVID, autorităţile sanitare monitorizează continuu datele epidemiologice în colaborare cu experţii sanitari, având în vedere că numărul turiştilor străini a crescut substanţial în acest sezon. În paralel şi în conformitate cu recomandările Comisiei naţionale de vaccinare, a fost lansată de ieri platformă digitală pentru programare la vaccinare împotriva COVID-19 pentru a patra doză, în timp ce în oraşul Salonic a fost ridicat la gradul de alertă cu cod rosu după ce s-a constatat că încărcătura virală a SARS-CoV-2 în deşeurile municipale ale oraşului a crescut alarmant. Numărul persoanelor pozitive la COVID-19 creşte în fiecare zi, la fel şi numărul pacienţilor de la unităţile de Terapie Intensivă. 90% din încărcătura virală totală este alcătuită din tulpinele Omicron 4 şi Omicron 5. Autorităţile elene nu am luat încă măsuri de distanţare sau altele pentru rezidenţii şi turiştii din Grecia, dincolo de cele deja cunoscute. Accesul în toate spaţiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane, fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic, dar se recomandă tuturor să poarte mască în spaţiile aglomerate şi să păstreze distanţă de siguranţă. În mijloacele de transport în comun şi locaţiile sanitare purtatul măştii este obligatoriu pentru toată lumea. 

 


Etichete noi variante viralenou val covidpandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live