Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Iulie 2019
Vizualizari: 213
Comentează add

Europa Occidentală se pregăteşte să înfrunte o nouă săptămână de temperaturi caniculare similare celor care au afectat în ultima perioadă zona de nord-est a SUA.

Europa Occidentală se pregăteşte din nou de temperaturi caniculare

florin-lepadatu

 Arhivă foto: Petruț Hîrțescu

Europa Occidentală se pregăteşte să înfrunte o nouă săptămână de temperaturi caniculare similare celor care au afectat în ultima perioadă zona de nord-est a SUA, un al doilea episod de caniculă după cel petrecut la sfârşitul lunii iunie, transmite France Presse.

Din Franţa în Germania, via Benelux, serviciile meteorologice au lansat alerte de caniculă.

Termometrele vor înregistra din nou temperaturi de peste 40 de grade Celsius miercuri şi joi, urmând ca vremea să se răcorească spre sfârşitul săptămânii.

Persoanele în vârstă, cele care suferă de boli cronice şi copiii trebuie să se hidrateze cât mai bine şi să evite să iasă din case în perioadele cu temperaturi extrem de ridicate.

Şi Parisul va suferi de pe urma acestui nou val de căldură.

"Joi, temperatura va ajunge la 41 - 42 de grade Celsius, existând posibilitatea de a fi doborât recordul de căldură de 40,4 grade Celsius înregistrat în 1947", conform Meteo-France.

Temperaturi apropiate de pragul de 40 de grade Celsius sunt aşteptate şi în oraşele din centrul şi din nordul Italiei, în special la Florenţa şi Ferrara.

Tot joi, valul de căldură va ajunge şi în Benelux, existând posibilitatea ca pentru prima oară în aceste trei ţări temperaturile să atingă sau chiar să depăşească pragul de 40 de grade Celsius (recordurile absolute existente sunt de 39,9 grade Celsius în Luxemburg, de 38,8 grade Celsius în Belgia şi, respectiv, de 38,6 grade Celsius în Olanda). 


Etichete Varăcaniculăparcverdeaţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live