Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

24 Decembrie 2014
Vizualizari: 855
Comentează add

Comitetul Economic şi Social European a lansat a treia ediţie a competiţiei video online anuale. Pentru 2015 tema este “Europa în armonie”.

“Europa în armonie”, competiție video online europeană “Europa în armonie”, competiție video online europeană - Conține audio

gabriela-tatarau

Euranet Plus.

Competiţia este deschisă tuturor amatorilor de film, corurilor sau grupurilor muzicale din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Concursul video online lansat de Comitetul Economic şi Social European este un mijloc de creare a unei mai bune înţelegeri între popoarele Europei şi promovează aprecierea diversităţii culturale.

Organizatorii vor să încurajeze creativitatea, entuziasmul şi folosirea reţelelor sociale în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Audio: Agenda Europeană. (Euranet Plus)

Spre deosebire de ediţia precedentă, competiţia video online din 2015 invită toţi video-amatorii şi cântăreţii să participe la un dialog muzical despre Europa.

Este o competiţie care combină muzica şi filmul.

Toţi concurenţii trebuie să interpreteze “Oda bucuriei”, pe care să o combine cu o filmare pe o temă europeană la alegere.

Concurenţilor nu li se cere “să facă aşa cum trebuie”, ci să se exprime, să se distreze şi să-şi împartă creaţia cu întreaga lume.

După 20 februarie, când se termină înscrierile, videoclipurile vor fi votate de public.

Primele 10 alese de public vor fi trimise unui juriu de experţi care va face selecţia finală. Videoclipurile vor fi analizate în funcţie de calitate şi originalitate, dar şi de modalitatea cât mai inedită de abordare a melodiei şi de conţinutul muzical.

Ceremonia de premiere va avea loc în mai la Bruxelles.

Ocupanţii primelor trei locuri vor primi premii în valoare de 3 000, 5 000 şi 8 000 de euro.

Competiţia video online de anul viitor este organizată în colaborare cu Preşedinţia Letonă a Consiliului European, care şi-a propus să ofere un program cultural bogat şi atractiv.

Acesta va fi structurat pe câteva teme majore: ideea unităţii Europene, sfârşitul celui de-al doilea război mondial, calea spre contemporaneitate în artă, sinteza de genuri artistice și abordarea problemelor de actualitate sociale în artă, precum şi sărbători ale muzii şi dansului.

Toate acestea vor fi reflectate prin concerte, expoziţii, spectacole de teatru şi balet, proiecţii multimedia, lecturi publice şi zile ale filmului, la care vor participa artişti din toată Europa.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComitetul EconomicSocial EuropeancompetitievideoEuropa in armonieOda BucurieiLetonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live