Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI... CU SOARE.. DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

9 Septembrie 2009
Vizualizari: 1246
Comentează add

Potrivit unei analize Raiffeisen, anul viitor Cehia, Slovacia, Bulgaria, Rusia şi România vor avea o creştere economică.

Europa de Est, "creştere economică de 0,9%"

ioana-dogaru

Ţările baltice suferă cel mai mult ca urmare a crizei economice. Polonia este singura ţară din regiune care nu a intrat în recesiune.

Conform prognozei Raiffeisen, anul viitor, economiile din estul Europei vor beneficia ca urmare a "stabilizării consumului intern".

Prognoza Raiffeisen este mai rezervată decât cea a Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care anuţase o creştere de 1,4%.

Directorul Băncii Raiffeisen Austria, Herbert Stepic, a declarat că ieşirea din criză va fi diferită, de la ţară la ţară, precum a fost şi intrarea în criză.

În unele ţări, ca Ungaria, relansarea economică va fi mai dificilă, datorită greşelilor din politica internă, care au permis ca majorarea salariilor să depăşească potenţialul economic, a adăugat Stepic.

Revenirea din criză va fi parţial influenţată de creşterea exportului în India şi China, a mai afirmat directorul Raiffeisen Austria.


Etichete europa de est,reiffeisen,BERD,creştere,procent

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live