Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

1 Iulie 2022
Vizualizari: 349
Comentează add

Mai multe ţări europene se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri noi de COVID-19.

Europa, majorare a numărului de cazuri noi de Covid-19

-

         Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:SARS-CoV-2_without_background.png

Mai multe ţări europene se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri noi de COVID-19. Este cazul Italiei, unde astăzi au fost anunţate peste 86 de mii de noi infectări, dar şi al Marii Britanii, unde bilanţul tot mai mare este pus pe seama apariţiei a doua noi variante ale coronavirusului, dar şi al petrecerilor din stradă organizate în ultimele săptămâni pentru a marca Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a. În acest moment nu există nici un fel de restricţii în Regatul Unit. 

Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag - Numărul infectărilor cu COVID în Marea Britanie a crescut cu o treime într-o singură săptămână. Potrivit Oficiului Național de Statistică, săptămâna trecută 2,3 milioane de britanici aveau COVID. În săptămâna precedentă numărul infectărilor a fost de 1,7 milioane de cazuri. Două noi variante ale virusului cunoscute sub numele de BA4 și BA5 se fac responsabile de noul val de infectări. Aceste variante sunt mult mai contagioase chiar și pentru persoanele care au avut COVID recent. Cifrele publicate astăzi indică faptul că în Anglia o persoană din 30 are COVID, în Țara Galilor una din 25, iar în Scoția din 18 persoane una este infectată cu COVID. În ciuda noului val de infectări, impactul asupra spitalelor este limitat întrucât foarte puține cazuri au nevoie de internare. În acest moment se află în spital cu COVID 5.890 de britanici la o populație de 68 de milioane de locuitori. Vaccinurile administrate în Marea Britanie, Astrazeneca, Moderna și Pfizer sunt cele mai folosite, continuă să ofere o protecție ridicată împotriva îmbolnăvirii sevewre, aceasta fiind și explicația medicilor pentru impactul limitat asupra spitalelor a noilor variante ale virusului.
Realizator: Şi în România, potrivit bilanţului anunţat de autorităţi luni, numărul de infectări este în creştere. Aproape 4 mii de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută, cu aproximativ 1.400 mai multe decât în intervalul precedent.


Etichete (ii)covideuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live