Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

17 Mai 2010
Vizualizari: 1331
Comentează add

Deprecierea monedei unice europene are loc pe fondul îngrijorărilor legate de datoria ţărilor europene şi perspectivele incerte ale relansării lor economice.

Euro, cel mai mic nivel faţă de dolar din ultimii patru ani

alexandru-zugravu

Cursul euro a ajuns luni la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani faţă de dolar.

Acest fapt ce a antrenat pierderi la bursele de capital asiatice de până spre trei procente, în deschiderea zile de tranzacţionare.

Totul pleacă de la îngrijorările legate de datoria ţărilor europene şi perspectivele incerte ale relansării lor economice.

Moneda europeană s-a aflat sub presiune în cea mai mare parte a săptămânii trecute, după ce atenţia investitorilor s-a schimbat de la pachetul de ajutor de 750 de miliarde de euro, stabilit de statele din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional, la impactul pe care îl poate avea asupra economiei înăsprirea politicii fiscale.

Moneda unică europeană era cotată la Tokyo luni dimineaţă la 1.2234 dolari - valoarea pe care o atinsese în aprilie 2006.

Yuanul a crescut puternic faţă de euro, iar această apreciere va afecta exporturile Chinei, a anunţat luni un oficial din Ministerul Comerţului de la Beijing, transmite Reuters.

La Bruxelles, miniştrii de finanţe ai zonei euro urmează să se întâlnească luni seara, într-o încercare de a pune punct crizei de neîncredere ce subminează uniunea monetară, în pofida unui mega-plan de ajutor finaniciar decis acum opt zile - scrie France Presse.    


Etichete Eurodolarnivelscădere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live