Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

30 Noiembrie 2015
Vizualizari: 654
Comentează add

Dezbaterea Euranet Plus va fi transmisă în direct din Parlamentul European, iar între vorbitori se vor afla membri ai Parlamentului European şi experţi în probleme climatice.

Euranet Plus: dezbatere pe tema viitorului climatic al planetei Euranet Plus: dezbatere pe tema viitorului climatic al planetei - Conține audio

gabriela-tatarau

Reţeaua Euranet Plus va găzdui, marți, la Bruxelles, o dezbatere de radio din seria „Colţul cetăţenilor”, pe tema viitorului climatic al planetei, în contextul conferinţei despre schimbări climatice care se desfăşoară de astăzi la Paris.

Dezbaterea Euranet Plus va fi transmisă în direct din Parlamentul European, iar între vorbitori se vor afla membri ai Parlamentului European şi experţi în probleme climatice.

La discuţii vor lua parte şi elevii de la posturile de radio campus afiliate Euranet Plus din Croaţia şi România.

Audio: Agenda europeana. Euranet Plus.

Temele de dezbatere vor fi similare cu agenda conferinţei de la Paris: reducerea cu cel puţin 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră, comparativ cu nivelurile din 1990; atingerea obiectivului de eficienţă energetică de 40% şi de energie regenerabilă de 30% până în 2030.

Negociatori din 195 de state, reuniţi de astăzi până la 11 decembrie la Paris, vor încerca să ajungă la un acord asupra mijloacelor de a limita încălzirea planetei, care, teoretic, ar trebui să aibă caracter juridic obligatoriu şi să se aplice tuturor părţilor începând din 2020.

Acest acord la nivel mondial va avea un impact uriaş la nivel individual, întrucât schimbările climatice afectează literalmente viaţa de zi cu zi.

Încălzirea globală a adus secetă, inundaţii, uragan, a topit gheţarii, a dus la dispariţia zonelor agricole şi apariţia deşerturilor.

Cea mai joasă ţară de pe planetă, Maldive, ar putea să dispară complet dacă nivelul mării continuă să crească.

Cât de fezabile mai sunt, în aceste condiţii, obiectivele climatice stabilite în prezent? Cum pot fi convinse toate statele să respecte un viitor acord global asupra schimbărilor climatice?

Ce pot face structurile europene, naţionale şi ong-urile în acest domeniu?

Acestea sunt unele dintre întrebările la care vor încerca să răspundă invitaţii de astăzi.

Dezbaterile sub titlul "Colţul cetăţenilor", sunt organizate, lunar, de reţeaua Euranet Plus, cu scopul de a fi în permanenţă la curent cu preocupările cetăţenilor europeni.

Euranet Plus este cea mai puternică reţea de radio din Europa, la care participă 13 societăţi şi posturi de radio publice şi private din Uniune, între care şi Radio România, şi în cadrul căreia se realizează emisiuni cu tematică europeană.
 


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellesdezbatere euranet plusparisparlamentul europeanclimaenergie regenerabilaefect de seracoltul cetatenilormaldiveinundatiiseceta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live