Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

25 Iulie 2019
Vizualizari: 397
Comentează add

Ministrul finanțelor a declarat că taxarea muncii în România trebuie redusă, iar acest lucru ar trebui să se facă prin adaptarea programului de guvernare.

Eugen Teodorovici: Taxarea muncii în România trebuie redusă

daniela-manuta

Taxarea muncii în România trebuie redusă - a declarat astăzi ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici.

El a dat exemplul domeniului sănătăţii, unde, în opinia sa, contribuţiile ar trebui să scadă.

Demnitarul a participat astăzi la o conferinţă de specialitate, unde a anunţat şi o campanie de control la nivel naţional privind evaziunea fiscală şi munca la negru.


Reporter: Daniela Mănuţă: România are nevoie de un milion de lucrători, iar la nivel european nu se dorește punerea pe agenda subiectului forței de muncă, pentru că sunt interesele statelor care au încă nevoie de angajați din țara noastră, Croația și Polonia - a susținut ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici:


Eugen Teodorovici: Noi vom investi, noi vom pregăti forţa de muncă în România şi, ușor, ușor, celelalte state vor atrage într-un mod incorect, adică neconcurențial, să spunem, de pe piața unică forță de muncă. Şi atunci, de asta spun, nu este în interesul nimănui din afara României sau din afara celor 10 ţări care trimit forţă de muncă în Europa, să pună un astfel de subiect pe masă. Am încercat să facem o discuţie chiar şi cu cele 10 ţări care pierd forţa de muncă, şi aşa a fost greu să strângem la masă toate statele respective. Deci nu se doreşte, pentru că fiecare se dezvoltă cu forţa de muncă pe care o ia din alte zone.


Reporter: Ministrul finanțelor a mai declarat că taxarea muncii în România trebuie redusă, iar acest lucru ar trebui să se facă prin adaptarea programului de guvernare.


Eugen Teodorovici: Este încă mare taxarea muncii în România şi cred că este un prim element pe care mi-l doresc foarte mult să fie descris cu o parte din măsuri, în ceea ce înseamnă adaptarea programului de guvernare actual. Şi vă dau un exemplu, pe zona de sănătate, unde avem 10 şi 25%. Suntem plătitori cam 5 milioane și ceva de români. Beneficiari în schimb suntem poate chiar peste 17 milioane. Deci ceva trebuie să fie rearanjat, rediscutat. Taxarea muncii, da, într-adevăr trebuie să fie redusă.


Reporter: Eugen Teodorovici a precizat în legătură cu nemulţumirile studenților vizavi de intențiile guvernului de a reduce facilitățile acordate pentru transportul pe calea ferată studenților că acestea nu reprezintă un drept, ci o facilitate.


Etichete Taxarea muncii în Româniaministrul finanţelorEugen Teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live