Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

23 Ianuarie 2021
Vizualizari: 176
Comentează add

România se află pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte numărul de doze de vaccin anti-COVID administrate populaţiei, potrivit unor statistici prezentate de premierul Cîțu.

Etapa a treia de vaccinare va începe probabil în aprilie

cristian-nita

Sursa foto: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

România se află pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte numărul de doze de vaccin anti-COVID administrate populaţiei, arată statisticile prezentate astăzi de premierul Florin Cîţu pe o reţea de socializare.

Ţara noastră îşi menţine astfel obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români, cu ambele doze, până la sfârşitul lunii septembrie. Responsabilii români speră să demareze etapa a treia a campaniei de vaccinare la începutul lunii aprilie sau chiar mai devreme, dacă situaţia o va permite.

Până la 29 martie, România intenţionează să vaccineze anti-COVID cel puţin 1,2 milioane de români, spune Florin Cîţu. Toate statele depind de numărul de doze de vaccin, însă datele statistice arată că ţara noastră a pregătit bine această campanie, menţionează primul ministru.

Cel mai recent bilanţ, arată că de la începutul campaniei de vaccinare, aproape 363.000 de români au primit prima doză. Una din explicaţiile acestei evoluţii pozitive în privinţa vaccinării ţine de numărul de centre noi deschise recent, în această a doua etapă a imunizării în care ne aflăm, a precizat şi medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Februarie se anunţă o lună dificilă, a adăugat el, în condiţiile în care numărul de doze disponibile nu va reuşi să satisfacă cererea.

Este o situaţie care se regăseşte, de altfel şi la nivel european, a menţionat responsabilul, într-un interviu televizat.

Etapa a treia a vaccinării, cea alocată întregii populaţii, va începe cel mai probabil în luna aprilie, a adăugat Valeriu Gheorghiţă, însă având în vedere că vor fi disponibile trei tipuri de vaccin, termenul ar putea fi chiar devansat.

Prioritatea momentului ţine însă de faptul că trebuie făcut un echilibru între programări şi numărul efectiv de doze disponibile, a conchis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Aceasta în condiţiile în care este necesară asigurarea dozelor pentru rapel.


Etichete (ii)vaccinareetapa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live