Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

1 Iulie 2017
Vizualizari: 1257
Comentează add

Una din priorităţile sale va fi consolidarea cooperării cu ţările din Africa şi cu Turcia pentru a gestiona problema migraţiei.

Estonia preia, de la 1 iulie, pentru şase luni preşedinţia UE

luminita-apostol

Estonia preia de astăzi, pentru şase luni, preşedinţia Uniunii Europene.

Una din priorităţile sale va fi consolidarea cooperării cu ţările din Africa şi cu Turcia pentru a gestiona problema migraţiei.

Dar principalul obiectiv îl reprezintă digitalizarea Europei şi libera circulaţie a datelor, după cum a declarat premierul acestei ţări.

Ieri, membrii Comisiei Europene s-au aflat la Tallinn pentru discuţii cu membrii guvernului estonian.

Reporter: Luminiţa Apostol - Estonia preia preşedinţia semestrială a Consiliului de Miniştri al UE pentru prima dată după aderarea sa în 2004 şi are un program ambiţios, care l-a făcut pe preşedintele Comisiei Europene să se declare convins că preşedinţia estoniană se va folosi de momentul bun înregistrat de Europa şi va contribui la un viitor mai prosper şi mai sigur pentru toţi europenii.

Premierul estonian, Jüri Ratas, a spus că aceasta este şi intenţia guvernului său.

Jüri Ratas: Cel mai important obiectiv al nostru în următoarele şase luni este să facem Europa mai unită şi mai puternică. Vrem să găsim un echilibru corect între diferitele interese şi, în acelaşi timp, să obţinem rezultate concrete pentru cât mai mulţi europeni.

Reporter: Premierul Jüri Ratas a explicat că patru mari priorităţi vor fi urmărite pe timpul mandatului estonian: o economie europeană deschisă şi inovativă, o Europă sigură, o Europă digitală şi libera circulaţie a datelor, ca şi o Europă inclusivă şi sustenabilă.

A trezit interes intenţia sa de a dezvolta Europa digitală şi de a face din libera circulaţie a datelor a cincea libertate în interiorul UE, pentru a stimula creşterea economică.

În prezent există patru libertăţi fundamentale: libertatea de circulaţie a bunurilor, a capitalurilor, a serviciilor şi a persoanelor. Intenţia guvernului estonian a fost salutată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, deşi a recunoscut în conferinţa de presă, spre amuzamentul jurnaliştilor, că nu este o persoană prea tehnică.


Etichete estoniapresedintieuecooperarejuri ratas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live