Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 475
Comentează add

Fondul Monetar Internaţional prognozează pentru acest an o creştere economică mai mică în România decât estimase inţial şi o majorare a ratei inflaţiei şi a deficitului de cont.

Estimări FMI privind economia mondială

radu-dobritoiu

Fondul Monetar Internaţional prognozează pentru acest an o creştere economică mai mică în România decât estimase inţial şi o majorare a ratei inflaţiei şi a deficitului de cont curent.

Reporter RRA : Dacă în luna octombrie a anului trecut FMI estima că, în acest an, România va înregistra o creştere economică de 3,4%, în raportul publicat astăzi instituţia financiară internaţională şi-a revizuit, în jos, prognozele referitoare la avansul economiei româneşti: până la 3,1% în 2019 şi până la 3% în 2020. În ce priveşte evoluţia preţurilor de consum în România în acest an, estimările FMI au fost revizuite în sus pentru 2019, până la o creştere medie anuală a inflaţiei de 3,3%, faţă de 2,7%, cât era preconizat în toamnă, urmând ca în 2020 să ajungă la 3%. FMI a revizuit tot în sus estimările privind deficitul de cont curent înregistrat de România în acest an, până la 5,2% din PIB, în condiţiile în care în toamnă se aştepta ca soldul negativ al contului curent să se reducă până la 3,4% din PIB. Pentru 2020, FMI estimează în cazul României un deficit de cont curent de 4,8% din PIB. Realizator: Datele pe care este construit bugetul de stat pe acest an sunt o creştere economică de 5,5%, o inflaţie medie anuală de 2,8% şi un deficit bugetar estimat la 2,55% din PIB.

FMI a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei mondiale în acest an.


Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere estimările privind evoluţia economiei mondiale în acest an şi a avertizat că expansiunea ar putea încetini şi mai mult din cauza tensiunilor comerciale şi a unei ieşiri potenţial fără acord a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Este a treia înrăutăţire a prognozei, din octombrie anul trecut şi până acum, publicată de instituţia financiară internaţională. Potrivit analizei, economia mondială va creşte, probabil, cu 3,3% în acest an, faţă de un avans de 3,5% previzionat în ianuarie. Mai mult de două treimi din aşteptata încetinire prefigurată în 2019 este determinată de problemele cu care se confruntă statele bogate. În rerevaluarea făcută de FMI, şi România figurează cu o creştere economică mai mică, de 3,1%, faţă de 3,4%, cât era estimat inţial, transmite RADOR.
 


Etichete Estimari FMI 2019scadere rating FMI Romaniacrestere economica mai mica Romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live