Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Septembrie 2019
Vizualizari: 307
Comentează add

Fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a primit joi un vot important în favoarea numirii sale în funcţia de procuror-şef european.

"Este un vot al tuturor românilor care în ultimii ani au susţinut justiţia"

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Fostul procuror general al ţării şi fost procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a primit joi un vot important în favoarea numirii sale în funcţia de procuror-şef european.

În cadrul reuniunii Comitetului reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene, în favoarea candidaturii Laurei Codruţa Kövesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum iniţiativei Oficiului Procurorului European.

Laura Codruţa Kövesi avea deja susţinerea Parlamentului European.

Numirea ei în funcţie urmează să fie definitivată în perioada următoare după încheierea tuturor formalităţilor.

La Bucureşti, Laura Codruţa Kövesi a comentat cu modestie şi prudenţă votul de la Bruxelles, insistând că procedura nu este finalizată şi că trebuie aşteptată decizia oficială.

Laura Codruţa Kövesi: "Un vot care m-a bucurat şi care, din punctul meu de vedere, reprezintă o recunoaştere a activităţii sistemului de justiţie din ultimii ani.

Este un vot al tuturor românilor care în ultimii ani au susţinut justiţia, au susţinut lupta anticorupţie, statul de drept şi valorile europene, şi cred că este o zi importantă pentru România, pentru toţi românii, pentru sistemul de justiţie şi, nu în ultimul rând, pentru mine, ca procuror care chiar săptămâna aceasta am împlinit 24 de ani de carieră."


Etichete Laura Codruţa Kövesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live